Трябва да дадем време на нашите приятели от Република Северна

...
Трябва да дадем време на нашите приятели от Република Северна
Коментари Харесай

Външно: Да дадем на Северна Македония време да реши за членството в ЕС -

Трябва да дадем време на нашите другари от Република Северна Македония да решат дали желаят да влязат в Европейския съюз, или не.

Това коментира на брифинг експертът от Министерство на външните работи Желязко Радуков по мотив изказванията в Македония, откакто Комисията по исторически и просветителни въпроси публикува .

Радуков акцентира, че Северна Македония има противопоставяне на силите  " за " и " срещу " участието в Европейски Съюз и европейските полезности въобще.

" Трябва ясно да си даваме сметка, че мненията, отправени след публикуването на Протокола, са от хора, които, първо, не са от ръководещите на РСМ и са отвън вътрешнополитическия подтекст ", сподели той.

По думите му на този стадий не са нужни ограничения поради мненията след излизането на протокола, а би трябвало да се даде време на РСМ да реши накъде да поемат – към европейска интеграция или не.

Експертът счита, че изгубеното доверие сред двете страни към този момент се възвръща, въпреки че това ще е муден развой. 

Той разяснява и отбелязването на стогодишнината от основаването на Македонската патриотична организация (МПО) в Съединени американски щати. Министерство на външните работи възнамерява страната да взе участие там, само че детайлите още не са изяснени, разясни той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР