Трябва да дадем на българските и виетнамските граждани добри възможности

...
Трябва да дадем на българските и виетнамските граждани добри възможности
Коментари Харесай

Желязков: България и Виетнам ще обменят опит в науката и технологиите

Трябва да дадем на българските и виетнамските жители положителни благоприятни условия за икономическо съдействие, продан на опит и образование в разнообразни сфери на науката и технологиите.


Това съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков по време на срещата със секретаря на комитета на Виетнамската комунистическа партия в провинция Куанг Нин и ръководител на Народния съвет на провинцията Нгуен Суан Ки в Централата на регионалния партиен комитет.

" За мен е наслаждение и висока чест да бъда посетител на една от най-колоритните провинции на Виетнам, която съчетава в себе си мъдростта на историята и новостите на съвремието ", сподели Желязков.


Той означи, че географската раздалеченост на България и Виетнам в никакъв случай не е била спънка за откровените и топли връзки сред жителите на двете страни.


" Ролята на нас, политиците, е да претворим тези хубави страсти на нашите жители и да им дадем положителни благоприятни условия за икономическо съдействие, за продан на опит и образование в разнообразни сфери на науката и технологиите ", акцентира ръководителят на Народно събрание.


От своя страна Нгуен Суан Ки съобщи:

" Съвместната декларация от 2013 година, както и подписаните по време на визитата в България от ръководителя на Националното заседание на Виетнам двустранни документи са отлична основа за развиването и задълбочаването на съдействието сред нашите две страни. "

" Уверен съм, че скоро ще можем да се похвалим с положителните резултати от ползотворните контакти на високо ниво, в това число и сред законодателните институции на двете страни ", добави той.

Част от българската делегация са Деница Сачева, Христо Гаджев (ГЕРБ-СДС), Стоян Михалев, Нели Димитрова (ПП-ДБ), Ангел Георгиев (Възраждане), Хамид Хамид, Валентин Тончев (ДПС), Борислав Гуцанов (БСП), Цветан Предов, Александър Вълчев (ИТН), Галина Стоянова, кмет на община Казанлък. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР