Трябва да бъдат разследвани мотивите за убийството на Алексей Петров,

...
Трябва да бъдат разследвани мотивите за убийството на Алексей Петров,
Коментари Харесай

Журналистът Иво Никодимов: Ако разследващите знаят мотивите, трябва да вземат мерки, за да предотвратят следващи убийства

Трябва да бъдат разследвани претекстовете за убийството на Алексей Петров, тъй като са от основно значение и се надявам, че службите ще имат задоволително достоверна и подробна оперативна информация. Ако те знаят претекстовете, това би им разрешило да създадат доста деликатен и добър разбор и да вземат нужните ограничения, с цел да предотвратят последващи убийства - това разяснява в студиото на " Денят стартира " журналистът от Българска национална телевизия Иво Никодимов.

" Да засекат подготовка за последващи убийства, да засекат вероятно и последващи цели след покушението против Алексей Петров. Наред с поръчителите и изпълнителите на тази мокра поръчка е извънредно значимо да бъдат ясни претекстовете. Те може да са свързани с хора, както отвън страната, т.е. да е поръчан зад граница, по този начин могат да бъдат свързани и с процеси вътре в страната и точно заради тази причина е значимо тези претекстове най-малко на оперативно равнище и на оперативна информация да бъдат ясни за проверяващите ", разясни Никодимов.

Според него, евентуално има детайл на подценяване на ограниченията за сигурност. За първи път видяхме, че Алексей Петров не се движи в брониран автомобил - нещо, което е безусловно непривично. Освен това, съгласно информацията, която се събира, на към 30-40 метра от него и въпросната жена са били неговите охранители, което също е много съществено разстояние, при което в една сходна обстановка мъчно би могло да се реагира.

Интересно е подбрано и мястото на покушението, евентуално някой много съществено е проучвал и опциите за отдръпване на причинителя на убийството са извънредно огромни бързо да се стигне до Черни връх, а оттова до Дупница или Перник, от където даже може да се напусне и страната, сподели още Иво Никодимов.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР