Трябва да бъдат подсилени редиците на лекарите, които работят с

...
Трябва да бъдат подсилени редиците на лекарите, които работят с
Коментари Харесай

Д-р Александър Кобаков: Трябват повече лекарите, които да работят с тежки случаи на COVID-19

Трябва да бъдат подсилени редиците на лекарите, които работят с тежките случаи на COVID-19. Това сподели доктор Александър Кобаков, претендент за депутат от " Българска социалистическа партия за България " с номер 105 в листата на 23 МИР в София.

" България остава страната с най-висока смъртност от COVID-19 в Европейски Съюз. Основната причина е неналичието на информация, посредством която хората да вземат решение по отношение на имунизирането, по кое време и кои лечебни заведения да посетят, в какви обстановки и при какви признаци ", изясни медикът.

По думите му лекарите и личният състав, на които е предоставено да се реализира превантивната медицина, са останали необучени и неинформирани за типовете ваксини, с цел да могат да са потребни на своите пациенти.

" Трябва да бъдат подсилени редиците на лекарите, които работят в лечебните заведения с тежки случаи, както и да се подсигури нужната инсталация и лекарства. За да можем да се борим за живота на пациентите си, би трябвало да имаме нужните условия и набор от експерти “, безапелационен е доктор Кобаков.

Според него информацията би трябвало да се подава към хората най-много посредством общопрактикуващите лекари. " Тази информация е от решаващо значение за избора на всеки да се имунизира или не ", сподели още претендентът за депутат.

Д-р Кобаков смята, че подрастващите би трябвало да са осведомени с правилата на имунизацията, тъй като съответното образование в учебно заведение ще разреши в сходни моменти обществото да има нужната предварителна здравна подготовка. " Недоверие към имунизирането бе предизвикано и от диаметрално противоположните отзиви измежду лекари, които не са експерти в региона на имунологията ", счита той.

Относно въвеждането на зеления документ лекарят е на мнение, че това е вид, посредством който може да се противодейства на засилващия се напън към лечебните заведения, само че е бил въведен прекомерно бързо. " Хората бяха неподготвени. Появи се неодобрение и чувство за безпорядък, което дава неустановеност “, съобщи доктор Александър Кобаков.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР