Трябва да бъдат изгонени авторите на декларацията от Външно министерство

...
Трябва да бъдат изгонени авторите на декларацията от Външно министерство
Коментари Харесай

Петков: Да бъдат изгонени авторите на позорната декларацията от Външно министерство по повод изложбата в Руското посолство

Трябва да бъдат изгонени създателите на декларацията от Външно министерство във връзка изложбата за Втората международна война в Руското посолство. Това сподели водачът на АБВ Румен Петков на конференция в Сливен. Според него е неприемливо една страна да се меси в това какво се случва в друга страна, каквото е съветското посолство. " Това не е позицията на цялото министерство на външните работи, а на министъра и на нейните близки.

Декларацията свети с неначетеност и е цялостна с правописни неточности ", сподели Петков и като образец уточни, че Източна и Централна Европа са написани с дребна писмен знак. " Авторите би трябвало да бъдат изгонени от държавната администрация. Подобно писмо има напълно друг резултат от упования и единствено възбуди интерес към галерия, за която до момента никой не е знаел. Не е работа на Външното министерство да прави оценка каква галерия се провежда на територията на непозната страна, каквато е едно посолство. Като член на Инициативния комитет за честване 75 години от Освобождаването от фашизма, който включва българи, италианци, французи и представители на други европейски страни, считам, че не е съществено да се вършат оценки на галерия, за която към момента не се знае какво тъкмо включва.

Искам да знам дали тази декларация е позицията на цялото държавно управление или персонално на премиера. Нека Бойко си каже дали това е неговата позиция и на цялото държавно управление. Подобно държание води до тежки стопански последици както в този момент, ще плащаме такси за пренос на съветски газ. България се държи като мек спусък против Русия, с цел да може Европа да оказва напън върху страната ", съобщи още Петков. " Може обаче да се случи по този начин, че в случай че Русия се заинати от първи януари ние, т.е. цяла Европа да останем без газ ", добави още Петков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР