Трудностите и успехите на българските учители в дигиталното образование и

...
Трудностите и успехите на българските учители в дигиталното образование и
Коментари Харесай

В училищата - от интелект към изкуствен интелект

Трудностите и триумфите на българските учители в цифровото обучение и отдалеченото образование - това бе разисквано на конференцията " Учители към този момент има. Какво следва? " . Тя бе проведена от Фондация " Заедно в час " по плана Novice Educators Training and Support (NEST), съфинансиран от стратегия Еразъм+.

Директорът на едно от първите новаторски учебни заведения Михаил Ненов в Бургас - ОУ " Александър Георгиев-Коджакафалията " , превърнато в учебно заведение от Дом за сираци, описа за провокациите. Трудно събиране на добър екип учители и мотивация на учениците. От разсъдък към изкуствен интелект - разяснява бъдещето на учебното заведение той. И изясни, че в случай че би трябвало " да се произведат три неща компот, сладко или да се свари ракия " - са нужни тези съставни елементи. " Така и в учебно заведение би трябвало да се знае какво се желае на края, за задачата най-важни са несъмнено количество сили и учители ", сподели той. Михаил Ненов счете, че 14 учебни заведения в Бургас към този момент следват " учебна академия или цифрови познания за идващото бъдеще " и " основават деца за това ".

Младата преподавателка Силвия Итева по програмата " Заедно в час ", показа, че компликациите са й били свързани да смени книжен дневник с електронен, както и да се приспособява към отдалеченото образование. Тя означи, че има липса на мотивация, обезверени хора в системата.

Доц. Силвия Цветанска от Факултета по педагогика в Софийски университет бе безапелационна, че нужният брой учители към този момент ги има. В специалността се вкарват меки умения, прочувствена просветеност, смяна в методиката на преподаване - шерване на запаси, технологии, библиотеки.

За едно място се борят от 10 до 50 претенденти, сподели Соня Дамянова, старши специалист по български език и литература, РУО Враца . За отдалечени учебни заведения, при които се постанова и пътешестване обаче се търсят учители от Факултета във Враца. Основна причина за отказващите се от местата си учители е невъзможността да се оправят с товара на материала и тежестта на общуването с децата в клас.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР