Трудно се провокира вдъхновение в сложните времена, в които се

...
Трудно се провокира вдъхновение в сложните времена, в които се
Коментари Харесай

Изложбата Надежда на Ивайло Евстатиев с вернисаж във Варна днес

Трудно се предизвика ентусиазъм в комплицираните времена, в които се отзовахме. Истинско предизвикателство за сетивата е, да изтръгнеш от себе си светлата палитра, тази, която основава чувството за вяра. С такава настройка поглеждам към новите платна на Ивайло Евстатиев.

Ивайло е от създателите, който е опазил творчеството си от непотребен драматизъм. С въздушната образност на рисунъка си, той търси лекост на усещането. Само тези, които наблюдават развиването му, ще усетят излизане от толкоз присъщата за неговата живопис монохромност на топлата или студена гама, с внимателно проникване на необикновени цветови акценти. Без да изпада в сладникавост, стилно и уравновесено, Ивайло разрушава доминантата на синьото, аленото, жълтото и техните безкрайни тонални разграждания с подлагане на провокативни цветни мазки, които придават нов живописен прочит на обичани сюжети.

" Изкуството е положение на духа, успяващо по неповторим метод да съобщи своя заряд. Тази галерия разсънва пулса на моето предпочитание за смяна и моя ентусиазъм за вяра. Ще бъда щастлива, в случай че това усети всеки от вас! ", споделя Ваня Маркова от изложба „ Арт Маркони "

Изложба живопис на Ивайло Евстатиев

„ Н А Д Е Ж Д А "

28.05 - 12.06. 2020 година

Вернисаж 11.30 – 19.00 часа 28 и 29 май /четвъртък и петък / 2020 година

изложба " Арт Маркони "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР