Трудно може да се говори за изненади при изборните резултати.

...
Трудно може да се говори за изненади при изборните резултати.
Коментари Харесай

Експертният кабинет ще бъде изцяло зависим от мнозинството в парламента

Трудно може да се приказва за изненади при изборните резултати. Донякъде изненадваща е разликата сред първата и втората политическа мощ. Изненада е и ниската изборна интензивност, която продължава да е проблем за българската народна власт. Тя дава съображение на обществото да твърди, че партиите влизат в каквото и да е ръководство с доста ниска легитимност. Това съобщи политологът Георги Киряков.

Политологът проф. Росен Стоянов е на мнение, че в случай че бъде проследен абсолютният брой гласуващи и абсолютният брой гласуващи за съответна партия, насладата и щастието би трябвало да минат на назад във времето.  

" Българите отхвърлиха да припознаят политическия артикул, който беше комплициран на тезгяха. Предизборната акция беше безредна и бледа, никога съвременна. Видяхме некадърно говорене от страна на политическите претенденти и краен популизъм. Оценявам го като разумен отлив, а не толкоз като незаинтересованост и отмалялост ", разяснява той.

Киряков акцентира, че резултатът на Българска социалистическа партия е разследване от дълготрайната политика, водена от водача на партията Корнелия Нинова - капсулиране към опцията за смяна. По думите му сходен вакуум е следен при Съюз на демократичните сили. 

Проф. Стоянов разясни в ефира на " България от Еър ", че изненадващият резултат на партия " Възраждане " не се дължи на углавен избор, защото електоратът им не е толкоз обединен. 

" Експертният кабинет ще бъде напълно подвластен от болшинството в Народното събрание. Той е дъвка за наивници и не може да вземе решение без политическо решение от партиите в болшинството ", безапелационен бе Киряков.

Събеседникът му поддържа изказванията му.

" Няма Министерски съвет, който не е политически. Предстои ни сформиране на държавно управление. Заявката е, че първата политическа мощ ще предложи състав и конструкция. Със сигурност ще имаме сформиране на държавно управление от президента Радев ", акцентира проф. Стоянов.

Той счита, че някои от играчите, които разполагат с задоволително мандати за съставяне на болшинство, не биха се коалирали с ГЕРБ. 

Двамата политолози не са оптимисти във връзка с опцията за сформиране на устойчиво държавно управление на болшинството. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР