Трудно е да си жена в днешно време. Още по-трудно

...
Трудно е да си жена в днешно време. Още по-трудно
Коментари Харесай

Ти си млада, неомъжена и без деца? Значи си напълно некадърна

Трудно е да си жена в днешно време. Още по-трудно и мъчително е да си млада жена, която още няма 30, няма деца, не е омъжена и се пробва, в случай че не да гради кариера, то най-малко да обича това, което прави, и да съумява в работата си.

Всъщност тук враговете на дамите не са мъжете. Тук враговете на дамите са… другите дами. Винаги съм го твърдяла и отново ще го кажа:

Жените сме ужасни същества. Няма нищо по-злобно, завиждащо и готово да те смачка, от един женски субект. Жените схващат дамите и се ненавиждат между тях.
 Величествена ода за женствеността и щастието - La Vie est Belle Iris Absolu Edna предлага Величествена ода за женствеността и щастието - La Vie est Belle Iris Absolu
България е страната на парадоксите, колкото и да ми се повръща от тази фраза. Жените са хем еманципирани, хем те гледат изкривено, в случай че позакъснееш със фамилията и децата. Момичетата, които се поддържат, са кифли, а тези, които не отделят толкоз време за външния си тип, са се запуснали. Ако изглеждаш добре в офиса, гледат те на кръв. Ако не си в най-хубавия си тип, подиграват ти се зад тила.

Страхотно е да сме млади и да имаме хубава и перспективна работа, само че в случай че може да сме с 16 години опит и да сме на 23. Още по-хубаво е да сме родили и най-малко едно дете в това време, с цел да сме напълно в крайник с модата. Нямаш място под небето и късмет за безоблачен лъч, в случай че си млад, трудолюбив и ти се желае да бъдеш оценен. Защото, с цел да те оценят, би трябвало да ти повярват, а с цел да ти повярват, би трябвало против теб да стои човек, а не гигантско, ходещо, недочесано его.

 жена Thinkstock

Моя близка другарка ми показа неотдавна, че по никакъв начин не ѝ върви в работата и търси нови благоприятни условия. Останах откровено удивена, тъй като знаех, че работи в влиятелна компания, получава хубава заплата, има опция за развиване, а самата тя е млада, чудесно образована и доста работлива.

Тя ми сподели, че точно там е казусът.

“Никой няма задоволително доверие в мен, тъй като считат, че съм прекомерно млада и не толкоз опитна. Колкото и старателно да работя, за тях оставам хлапето, което няма право на глас или избор, въпреки и да правя работата и на по-опитните и възрастни членове на екипа, които са болшинство. Още по-лошото е, че хората над мен са дами. Ето тук стартира ужасът… ”

Да, ето тук стартира ужасът, дами и господа.

Жените обичат да омаловажават другите дами. Тези, родили деца, се считат за героини, направили най-великия героизъм в човечеството. Да, избутали са на този свят друго човешко създание. Страхотно е и благодаря на майка ми за шанса, който ми е дала. Но в последна сметка това е репродуктивната ни дарба (ако сме здрави, схваща се), не магия. Ето за какво ми е ставало супер смешно, когато мои връстнички навират отрочетата си в лицето ми и ме гледат със страдание, когато им кажа, че не съм родила нито едно дете от гимназията насам.

Жените не оказват помощ на други дами. Жените се пазят от другите дами. Ние не обичаме да си даваме тласък една на друга, ние обичаме да ни е с напрежение. Храним се с неприятни страсти. Ето това е грозната истина за нас и няма да спра да я дублирам, до момента в който към момента, в 21-ви век, към мен има дами, които изпадат в цялостно обезсърчение поради други дами.

 жена Thinkstock

Няма да спра да го дублирам, до момента в който тази мисъл не се загнезди дотолкоз в главата ми, че когато и аз стана по-възрастна и “помъдрея ”, ще съм безусловно сигурна по какъв начин НЕ би трябвало да се държа и по какъв начин ТРЯБВА да оценявам всеки човек.

Младостта не е недостатък, младостта не е и безспир. Ето за какво желая всички млади дами да имат шанса да бъдат оценени вярно, до момента в който са млади, с цел да не се трансфорат по-късно в кисели, застаряващи лелки, работещи на гишета и каси.

Боже, толкоз е хубаво да си млад, трудолюбив и свободен! Пожелавам на всички да бъдем такива, най-много по душа.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР