„Деменцията е трудна“: Ема Хеминг Уилис споделя актуална информация за състоянието на съпруга Брус Уилис

...
Трудно е да се разбере“ дали холивудската звезда Брус Уилис
Коментари Харесай

„Трудно е да се разбере“ дали холивудската звезда Брус Уилис е наясно, че страда от фронтотемпорална деменция (FTD), каза съпругата му Ема Хеминг Уилис в актуална информация за състоянието му.

Говорейки с Hoda Kotb в шоуто Today на NBC в понеделник, Хеминг Уилис описа как диагнозата е повлияла на двойката и двете им дъщери.

„Това, което научавам е, че деменцията е трудна. Трудно е за диагностицирания човек. Трудно е и за семейството. И това не е по-различно нито за Брус, нито за мен, нито за нашите момичета“, каза тя. „И когато казват, че това е семейна болест, наистина е така.“

Котб попита Хеминг Уилис дали съпругът й е наясно със състоянието му, на което тя отговори: „Трудно е да се знае“.

 Брус Уилис присъства на Comedy Central Roast of Bruce Willis в Hollywood Palladium на 14 юли 2018 г. в Лос Анджелис, Калифорния. (Снимка от Rich Fury/Getty Images) Брус Уилис присъства на Comedy Central Roast of Bruce Willis в Hollywood Palladium на 14 юли 2018 г. в Лос Анджелис, Калифорния. (Снимка от Rich Fury/Getty Images) Rich Fury/Getty Images

Хеминг Уилис се появи в шоуто, за да повиши осведомеността за FTD и към него се присъедини Сюзън Дикинсън, главен изпълнителен директор на Асоциацията за фронтотемпорална дегенерация.

Дикинсън обясни, че едно от нещата, които засяга състоянието, е самооценката и следователно някои хора губят разбирането, че самите те са се променили.

Котб също попита как диагнозата е повлияла на Хеминг Уилис.

„Мисля, че това беше благословията и проклятието“, каза тя, обяснявайки, че е добре най-накрая да разбере какво се случва с него, въпреки че все още е болезнено.

„Само да знаем какво се случва с Брус просто го прави малко по-лесно“, добави тя.

Що се отнася до това как са обяснили ситуацията на дъщерите си Мейбъл и Евелин, „ние сме много честно и открито домакинство“, каза тя. „И, знаете ли, най-важното нещо беше да можем да кажем каква е болестта, да обясним какво е, защото когато знаете какво е болестта от медицинска гледна точка, всичко има смисъл.“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР