Трудно е да говориш за цели и приоритети на политици,

...
Трудно е да говориш за цели и приоритети на политици,
Коментари Харесай

Йордан Терзийски: Трудно е да говориш за приоритети на политици, в чиито глави са само пари и власт

Трудно е да приказваш за цели и цели на политици, на които в главата им е единствено пари и власт “. Това сподели в утринния блок " Добро утро, България “ на Радио " Фокус “ депутатът от " Продължаваме промяната “ Йордан Терзийски.

" Декларацията ни съдържа доста съществени правила и цели, които са в основата на това страната да върви крачка напред. Аз се удивлявам по какъв начин политици, които имат отговорно отношение, най-малко на думи, не идват на срещите и ми е необичайно дали ще я поддържат, тъй като това са цели от национално значение. Наистина политиците би трябвало да седнат на една маса, да се създадат оферти, да се прегледат, а не да отиваме на нови избори, каквато е задачата на ГЕРБ “.

Относно прегледаният отчет в Народното събрание за Меморандума с " Джемкорп “ Йордан Терзийски сподели, че през вчерашния ден е бил следващият ден, в който ГЕРБ са изгубили времето на Народното събрание. " Докладът на краткотрайната комисия удостовери, че няма нищо – меморандумът не е обвързващ за страната ни, няма финансови последствия за страната, той към този момент е преустановен. Това беше изгубен ден за Народното събрание, а ние имаме толкоз доста закони от дневния ред на обществото, които остават неразгледани “.

Във връзка с Плана за възобновяване и резистентност, Терзийски изясни, че е наследена една доста тежка обстановка. " ГЕРБ бяха поели задължения за затваряне на централите. Ние променихме този проект и той беше избран като незабравим от Европейска комисия. Договорихме да няма затваряне на въглищни централи, а да се понижат 40% от излъчванията. Това са триумфи, само че имаме вяра, че сега може да се надгради и в действителност ще работим в тази посока. Предлагаме и на служебното държавно управление да направи стъпки. Аз имам вяра, че при едно устойчиво ръководство, каквото ние предлагаме с нашите цели, с нашата декларация и с дейностите, които показахме, че можем да създадем, имам вяра че нашата енергетика може да бъде дирек за стопанската система ни “, съобщи Терзийски.

Още през днешния ден ще се види в зала кой е подготвен да застане зад националните ползи, а за смели политически решения – не един и два пъти сме показвали, че сме подготвени на такива, безапелационен е Терзийски. " Водихме страната в три паралелни рецесии, имам вяра че не сме тормозим. Готови сме сега, в тази сложна обстановка още веднъж да поемем отговорност “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР