Тройната съдебномедицинска експертиза за смъртта на 58-годишния бивш републикански шампион

...
Тройната съдебномедицинска експертиза за смъртта на 58-годишния бивш републикански шампион
Коментари Харесай

Съдебната експертиза за смъртта на Пламен Пенев още не е готова, бавят погребението

Тройната съдебномедицинска експертиза за гибелта на 58-годишния някогашен републикански първенец по битка Пламен Пенев в Стара Загора към момента не е подготвена, а фамилията не може да провежда заравяне.  

Мъжът издъхна преди две седмици на една от централните улици в Стара Загора след гонене с 9 патрулки, злополука и опит за задържане. Резултатите от аутопсията демонстрираха, че гибелта е настъпила от механична асфиксия или задушаване, само че откакто околните на Пенев отхвърлиха съдебномедицинската експертиза да бъде направена в Стара Загора, тя бе предоставена на трима правосъдни медици от Пловдив. По неофициални данни и тяхното умозаключение е, че откакто 58-годишният мъж е изваден от колата и върху него са легнали петима служители на реда в опит да го арестуват, под тежестта на телата им той се е задушил, тъй като белият му дроб е бил притиснат дълго време.

Експертизата обаче към момента не е публично завършена, защото се бавят резултатите от взетите хистологични проби. Освен това към правосъдните лекари са отправени и голям брой въпроси от следователите. Затова и от прокуратурата отхвърлят да освободят тялото на Пламен Пенев. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР