Тротинетки. 24 часа:Правила за тротинетките: Без книжка, но с до

...
Тротинетки. 24 часа:Правила за тротинетките: Без книжка, но с до
Коментари Харесай

Преглед на печата

Тротинетки.

" 24 часа ":

Правила за тротинетките: Без брошура, само че с до 25 км/час

След зачестилите произшествия - страната в опит да регламентира потреблението на електрически тротинетки. Те да бъдат третирани като велосипедите, предлага държавната организацията " Безопасност на придвижване по пътищата ", показва bTV.

Tротинетките да могат да се движат по велоалеите и в зоните с лимитирано придвижване с до 50 километра в час, само че единствено в най-дясното платно.

Максималната позволена скорост за новото транспортно средство да е 25 километра в час.

Въвежда се и възрастово ограничаване за водачите на тротинетки - 16 години, а 14 и 15-годишните ще могат да ги употребяват единствено по велоинфрастуктурата.

Новите правила не плануват електрическите тротинетки да бъдат регистрирани или водачите им да имат шофьорска брошура.

" Актове могат да се издават и на ЕГН, не е наложително човек да има шофьорска брошура с цел да бъде глобен за нарушаване ", разясни Малина Крумова.

Гешев.

" Сега ":

Иван Гешев: Очаквам офанзивата против мен да продължи

Очаквам офанзивата против мен да продължи - това е единствено началото, съобщи пред Етичната комисия към Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет претендентът за основен прокурор Иван Гешев. " Ще бъдат задействани доста сигнали. Ще се нападна без значение кой е претендентът ", сподели още Гешев. Той бе поканен да участва на съвещание на Етичната комисия, на която бе разискван и гласуван единомислещо отчетът за него.

" Иван Гешев има нужните нравствени качества да заеме поста основен прокурор. Има нужната подготовка, съблюдава условията на Етичния кодекс на магистратите. Не е накърнявал публичното доверие и независимостта на правосъдната власт ", гласят заключенията на отчета. Гешев е " колегиален, търпелив и диалогичен ", е мнението и на отрасловата комисия към ВКП, както и на доста от сътрудниците му прокурори и следователи. Отзивите за неговите нравствени качества и от страна на Инспектората на Висш съдебен съвет също са позитивни.

Наказания.

" Дума ":

Техническият шеф на БНР ще понесе виновността за прекъсването на сигнала

Приключи инспекцията на БНР, постановено от прокуратурата за невижданото прекъсване на сигнала на стратегия " Хоризонт " в петък. Има данни за закононарушение, осъществено от шефа на дирекция " Техника " Пламен Костов, оповестяват от прокуратурата. Много е евентуално генералният шеф Светослав Костов да бъде оправдан. Въпреки че инспекцията, осъществена от ДАНС, Съвет за електронни медии и КРС е посочила, че не е имало безусловно никаква причина за прекъсването на сигнала, което бе оповестено като планувана профилактика.

Според прокуратурата, Пламен Костов може да е направил длъжностно закононарушение. Затова материалите се изпращат на способената в тази ситуация Софийска градска прокуратура.

Извън заложения график за осъществяване на профилактика на 11.09.2019 година Пламен Костов е изготвил документално съобщение до генералния шеф на БНР за " основан огромен механически проблем ", който " постанова профилактиране на студийния комплекс на Програма " Хоризонт " за времето от 06 до 11 часа на 13.09.2019 година.

Законодателство.

" Дума ":

Цацаров желае промени в Наказателен кодекс за киберпрестъпленията

Наказателният кодекс се нуждае от незабавно преразглеждане и ремонт във връзка с компютърните закононарушения, счита основният прокурор Сотир Цацаров. Администрацията би трябвало да премисли цялата система за отбрана на компютърните си мрежи и базите си от данни, сподели още той по време на конгрес за киберсигурността и злоупотребата с търговски секрети. Обвинител номер едно приказва и по тематиката с теча на персонални данни от Национална агенция за приходите. Поиска освен полемики по тематиката, само че и политически решения и дейности. Компютърната информация е стока, която се предлага на черния пазар за продажба в размери, наличие и цени, които ние самите не сме предполагали, изясни още Цацаров. Тази информация, по думите му, може да бъде употребена за дестабилизиране на държавната система, за основаване на суматоха измежду популацията и по този начин за реализиране на избрани политически цели.

Повтарям тези общо известни неща с една избрана цел - да ви прикани за общи старания към бърза, само че в това време доста добре премислена смяна на нормите, които обезпечен наказателно -правната отбрана против такива незаконни похищения. Не е моя работа да давам препоръки на държавната администрация, че следва да премисли цялата система за отбрана на своите компютърни мрежи и своите бази данни, сподели още Цацаров. И добави, че това важи в цялостна мощ и за правосъдната власт. Не е моя работа да давам препоръки на представителите на бизнеса по какъв начин и за какво би трябвало да пазят комерсиалната си информация. Моя работа е като представител на обвинителната власт да кажа следното: гл. 9а от особената част на Наказателният кодекс, главата " Компютърни закононарушения " се нуждае от незабавно преразглеждане и ремонт, акцентира основният прокурор.

Присъда.

" 24 часа ":

24 година затвор за убийството на Миджурина и стрелбата по хубавата Симона

24 година отнемане от независимост при първичен непоколебим режим постанови Бургаският областен съд преди минути за Михаил Станчев, който умъртви хазартния необут Коста Николов-Миджурина и простреля приятелката си Симона Тодорова в Слънчев бряг предишния юни.

Присъдата е след редукция с една трета, защото Станчев призна напълно виновността си и делото мина по реда на съкратеното правосъдно разследване. То стартира и завърши през днешния ден, с чуването единствено на един очевидец - някогашната брачна половинка на Коста Николов - Ивелина Йорданова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР