Тропичната буря Алберто евакуира жителите на няколко града в Куба

...
Тропичната буря Алберто евакуира жителите на няколко града в Куба
Коментари Харесай

Мощна буря евакуира хиляди в САЩ и Куба, дъждове потопиха цял град в Мериленд

Тропичната стихия " Алберто " изтегля жителите на няколко града в Куба и американския щат Флорида. От проливните дъждове малко по на север най-сериозно обиден е Еликът Сити в щата Мериленд, чийто улици се трансфораха в кални реки.

Губернаторът на Мериленд Лари Хоган разгласи изключително състояние в Еликът Сити.

Засега управляващите нямат данни за ранени или починали хора. Залети бяха коли, а равнището на водата доближи над първия етаж на някои здания.

В рамките на две години това е второто такова наводняване в Еликът Сити, а някои бизнеси едвам са тръгнали още веднъж, когато новите наводнения са отнесли всичко със себе си.

Метеоролозите предизвестиха, че бурята може да провокира рискови за живота наводнения в южните крайбрежни Американски щати. Очаква се тя да доближи сушата през днешния ден в северозападната част на Флорида, съобщи Националният център по ураганите на Съединени американски щати.

Алберто е първата наименована атлантическа стихия за 2018 година, която стартира преди формалното начало на сезона на ураганите. Според прогнозите тя ще бъде придружена от ветрове с оптималната скорост към 85 км/ч и ще донесе дъждове от порядъка на 30 см, обхващайки регион, разпрострян се от Мисисипи до западната част на Джорджия. След това ще премине през долината на река Тенеси на следващия ден и вдругиден.

Над 5000 индивида бяха евакуирани и в Куба поради Алберто, съобщи ТАСС, като се базира на кубинската телевизия. Бурята донесе проливни дъждове, изключително в западната и централната част на страната. Стихията провокира внезапно повишаване на равнището на реките и водохранилищата и наводни ниски региони в провинциите Пинар дел Рио, Артемиса, Матансас, Виля Клара и Санкти Спиритус.Няма данни за жертви и опустошения, само че са нанесени съществени вреди на селскостопанските култури.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР