Тромбозата е опасно заболяване, което засяга голям брой хора в

...
Тромбозата е опасно заболяване, което засяга голям брой хора в
Коментари Харесай

3 вредни храни отключват тромбозата

Тромбозата е рисково заболяване, което визира огромен брой хора в преклонна възраст. То води до болежка, отичане на крайниците, тахикардия, липса на въздух.

Една от главните аргументи за тромбозата е сгъстяването на кръвта. Кръвният вискозитет се усилва и по този метод се затруднява превозването на О2 и хранителни субстанции до всички системи на тялото.

Причините за увеличение на вискозитета на кръвта могат да бъдат доста: потреблението на алкохол, неналичието на вода в тялото, слабата пъргавина, тютюнопушенето, дефицит на витамини.

Също по този начин един от най-важните фактори за повишение на вискозитета на кръвта е храненето. Някои храни безусловно „ сгъстяват “ кръвта ни и усилват риска от тромбоза. Най-вредният артикул с висок вискозитет на кръвта е захарта. Тя се натрупва под формата на гликогени в черния дроб, които предизвикат появяването на кръвни съсиреци в кръвоносната система.

През последните 30 години потреблението на захар от се е нараснала приблизително 10-15 пъти. А физическата интензивност е спаднала с 40%. Във всяка къща и на всяка маса има картофи, само че малко хора знаят, че този артикул е толкоз рисков, колкото захарта. Съдържа доста нишесте, което при остатък също се трансформира в липиди. Картофът съдържа също по този начин доста танини, които сами по себе си сгъстяват кръвта. Животинските мазнини, млечните артикули и месото предизвикат внезапно повишение на липидите в кръвта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР