Трогателно писмо на четвъртокласничка до Дядо Коледа, от когото тя

...
Трогателно писмо на четвъртокласничка до Дядо Коледа, от когото тя
Коментари Харесай

Ефектът на пеперудата: Тъжно детско писмо предизвика вълна...

Трогателно писмо на четвъртокласничка до Дядо Коледа, от който тя не желае дарове и не желае нищо материално, а единствено братчето ѝ да оздравее и да проходи, провокира вълна от добрини и човешко състрадание. При това - единствено за броени часове. Това се случи единствено ден, откакто директорката на учебното заведение в село Ивайло Ивана Пепечкова разгласява тъжното обръщение на дребната Наташа, прекомерно рано схванала, че здравето е доста по-важно от подаръците.

Развълнувана от деянията на човечност, Пепечкова показа първите резултати от благото писмо с молебствия за излекуване:

„ Ефектът на пеперудата “, провокиран от едно детско писмо до Дядо Коледа.
Само ден откакто го публикувахме, писмото на Наташа накара:
- Десетки познати и непознати, от близо и надалеч, да протегнат ръка и да изявят подготвеност да оказват помощ на едно болно момче;
- Една служителка на Български пощи да се просълзи и да не изиска пари за пощенската услуга от учителката Мима Бесалева, която бе отишла да го пусне в кутията;
- Актрисата Detelina Stoicheva да предложения Наташа да посещава Театрална къща без да заплаща такса.
Малките предколедни чудеса, които ни трогнаха през днешния ден. Пожелаваме си още доста! ".

Вече се събират дарения за лечението на Кирчо - болното братче на Наташа. Средства може да се превеждат по банковата сметка на детето:

Общинска банка

IBAN BG53 SOMB 9130 1062 7929 01

BIC SOMBBGSF

Титуляр: Киро Иванов Илиев



Нека си напомним и част от нейното обръщение, докоснало сърцата на хората:



“Кирчо е болен от мускулна дистрофия. Той не се оплаква макар болката, лечебните заведения и всички ежедневни процедури. Ходи всеки ден при един доста добър батко на рехабилитация. Казва се Митко. Той е доста грижлив към него.

В България лекарите не можаха да му оказват помощ. Ходи на лекуване в Турция, където му вършат вливане на стволови кафези. Мама и баща го водиха три пъти. Той стартира дори да си движи ръцете и да си мърда краката. Но за последния, четвърти път, нямаме пари. Трябва още да съберем.

Мама и баща също са доста положителни хора. Преди години, баща откри огромна сума пари и ги върна в полицията, макар че събираме за батко. Ние имаме вяра, че в случай че сме положителни, добрината ще се върне при нас.

Дядо Коледа, в случай че можеш да сбъднеш нашата фантазия, ние ще бъдем най-щастливите хора на този свят “ - написа Наташа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР