Трогателна история на мъж на преклонна възраст, който иска да

...
Трогателна история на мъж на преклонна възраст, който иска да
Коментари Харесай

Деница Сачева просълзи бившата съпруга на Бойко Борисов

Трогателна история на мъж на напреднала възраст, който желае да събере своите деца с психологични болести, разплака първата брачна половинка на водача на ГЕРБ Бойко Борисов – доктор Стела Костова.

Костова научила за ориста на възрастния човек от обява в обществените мрежи на някогашната обществена министърка Деница Сачева, която лекарката показа в личния си профил във Фейсбук, написа " Блиц ".

Приятелка на доктор Стела Костова написа коментар, в който изясни, че се е разплакала, до момента в който чете тъжните думи на Деница Сачева. „ Да, и аз, всичко в тази история. Дори, че са можели да осиновят дете... има истории, които не се не помнят “, отвърна Костова.

Ето и историята, с която Деница Сачева насълзи очите на някогашната жена на Борисов:

Много от дълго време не пиша нищо персонално в мрежата. Правилно или не, реших, че е по-добре по този начин. Не върша и фотоси от приемните си като депутат, тъй като ми е неловко да употребявам лицата на хората, доверили ми проблемите си, с цел да потвърждавам неизвестно на кого, че си правя работата. Днес обаче ми се случи нещо, което ме накара да пиша. Направо ми хвана ръката и тя сама записа по клавиатурата.

Дойде един човек - непретенциозен, малък, слаб, белокос, на 80 години. Оженил се през 1963 година. Последвали две деца. Оказало се, че брачната половинка му страда от тежко психологично заболяване.

Приел ориста си и се грижел за фамилията си. Когато децата пораснали и приключили учебно заведение, отключили същото заболяване като майка си. Въпреки изключителните компликации, индивидът се грижил и за тримата. Накрая обаче се наложило да бъдат настанени в институции.

Синът отишъл в една, майката и дъщерята в друга. Прекарал 18 години пътувайки сред институциите, с цел да ги вижда. Съпругата му умряла. А той самият към този момент също достигнал сериозна възраст.

Помоли да оказа помощ децата му да живеят дружно в един център, с цел да може умерено да си отиде от този свят, знаейки, че ги е събрал и не са самички. Синът му даже се е влошил в това време и е в психиатрия. На другия завършек на България по отношение на Добрич.

За страдание, консултациите, които направих, демонстрираха, че диагнозите им са толкоз тежки, че това е съвсем невероятно. Не знаех по какъв начин да му го кажа. Направо ми беше липсващ гласът. И просто се взирах в него, изучавайки всеки подробност от лицето му. Човекът говореше безшумно, умерено, надълбоко. Гласът му напълно леко притреперваше. Сълзите плуваха в очите му, само че по този начин и не се спускаха надолу, тъй като тъгата в него ги удържаше като със стоманени въжета.

Предложих му помощ да отиде да види сина си. Трябваше да смени три рейса, с цел да стигне до него. Попитах го ще издържи ли, желае ли. Той блестна и сподели: " Аз денонощно желая ". Изкуших се да запитвам какво му е помогнало да издържи. " Вярващ съм ", сподели той изумен, че запитвам въобще. " Никога не ми е минавало и през разум да изоставя жена си и децата си. Съжалявам единствено, че не ни бяха споделили диагнозата ѝ в точния момент. Можеше да осиновим дете, в случай че знаехме ".

Тръгна си и се разбрахме да се чуем, с цел да ми опише за срещата със сина си. Гледах го по какъв начин се отдалечаваше и си мислех за безусловната обич и вярата. Той си мислеше, че аз съм му помогнала, тъй като платих пътя до сина му. А в действителност ми беше оказал помощ той, тъй като ми сподели пътя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР