Трите състезания при жените за Световната купа по ски във

...
Трите състезания при жените за Световната купа по ски във
Коментари Харесай

Отложиха състезанията при жените за Световната купа по ски във Вал д‘Изер

Трите надпревари при дамите за Световната купа по ски във френския зимен курорт Вал д‘Изер бяха отсрочени заради липса на снежна завивка на пистата, оповестиха уредници на конкуренцията. Международната ски федерация направи публична инспекция за снежната конюнктура на писта,,OK ”, където трябваше да се проведат комбинирано, втурване и супергигантски слалом на 14-16 декември.

,,Тази година напъните ни останаха напразни “, съобщи спортният шеф на Вал д‘Изер Венсан Джей.,,Ние влагаме доста в това съревнование и е в действителност разочароващо, че тази година би трябвало да отложим стадиите заради неналичието на задоволително сняг “, добави той.

Въпреки че имаше снеговалеж на 2, 300 метра във Вал д‘Изер, няма толкоз доста насъбран сняг на самата писта. За да се организира едно съревнование, снежната завивка би трябвало да е най-малко 50 см в дъното. Изкуственият сняг може да бъде основан, в случай че температурата доближи -4 градуса по Целзий, което не бе допустимо заради мекото време в края на ноември в Алпите.

През този уикенд има великански слалом и слалом във френския курорт, само че той ще се се организира на друга писта – Face de Bellevarde. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР