Трите решения в подкрепа на Украйна са явна провокация към

...
Трите решения в подкрепа на Украйна са явна провокация към
Коментари Харесай

Диана Тонова, БСП: Трите решения в подкрепа на Украйна са явна провокация към софиянци и към Русия

Трите решения в поддръжка на Украйна са очевидна провокация към софиянци и към Руската федерация.

Това съобщи общинският консултант от „ Българска социалистическа партия за България “ и заместник-председател на Комисията по стопанска система, благосъстоятелност и цифрова промяна Диана Тонова. Тя разяснява позицията на регионалния шеф на София Иван Кючуков да върне за ново разискване решенията на Столичния общински съвет за издигане на знамето на Украйна паралелно до българския трикольор на фасадата на Столична община и за именуване на площи в столичния регион " Изгрев " с " Героите на Украйна " и " Борис Немцов ".

„ Областният шеф възвърне правовия ред и приложи закона, който беше жестоко потиснат от конюнктурното ново болшинство в СОС - на ГЕРБ-СДС и Демократична България, съобщи Диана Тонова. - С признатите три решения се целеше очевидна провокация както към жителите на града ни, по този начин и към Руската федерация, с непредвидими в дълготраен аспект последствия. От самото начало апелирахме, че тези решения са порочни, признати в нарушаване на закона и с негативен публичен отзив. В този смисъл, с изключение на законовите правила, подценено беше и публичното мнение, на което беше отнета думата. Арогантно беше отхвърлено и предлагането ни за осъществяване за публично допитване, поради точно публичната сензитивност по тематиката “.

Според Диана Тонова, по този метод подхождат виновните политици, а за самозваните „ демократи “ в СОС значение има не законът, а моментната, конюнктурна, национално безотговорна, само че настоящо популистка позиция. „ В последна сметка те потвърдиха остарялата българска мъдрост - видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крайник, добави тя. - Жалка е демокрацията, която не се основава на законността. Областният шеф ни сподели другата, същинската, посредством позицията му да върне трите решения на СОС “.

Заместник-председателят на Комисията по стопанска система, благосъстоятелност и цифрова промяна добави, че отчетите са били с голям брой пороци. „ Така наречената алея пред Руското посолство съставлява в действителност пространство без граници, попадащо отчасти в рамките на посолството и в уличната мрежа, в територия, отредена „ за обекти на сигурността и защитата “, което нямаше значение за екзалтираните „ демократи “ в СОС. Както нямаше значение и условието на признатата от същия орган Наредба, за даване на мнение на районния кмет, просто тъй като той не е един от тях, без значение, че същият съставлява локалната общественост, разяснява Диана Тонова. - За страдание, посегнаха и на съществени правила в законодателството, гарантиращи отбрана на националния интерес. Пренебрегнаха правила, в които се съдържат съществени репери, които ни характеризират като общество и ценностна система и беше отправено обръщение за разделяне и провокация, без опция за исторически разбор и при очевидна опозиция на една част от обществото. Без публично разискване и при очевидна липса на консенсус в обществото, по силата на математическото болшинство в СОС, на жителите на София бяха наложени противоречиви и провокативни наименования, без даже да бъде изработен опит да намерим имена на почтени българи с принос за развиването на града ни. На всички е ясно, че не това беше задачата на тези провокации. Защото сигурно има велики наши сънародници, популяризирали града и родината ни, които чакат своя исторически миг на благодарност и увековечаване. Сегашното болшинство в СОС обаче не ги търси “.

Диана Тонова означи също, че в несъгласие на всички законови правила беше признато и решението, наред с българското знаме на постройката на Следствен отдел към окръжна прокуратура, да се издига и украинското с неотносимия за случая и популистки претекст „ в поддръжка на обществено уязвимите групи от обществото “. „ На никого не стана ясно и с какво това решение ще подкрепи действително нуждаещите се от помощ украински бежанци на територията на Столична община, сподели тя. - Безспорно ясно обаче стана, че претекстовете на вносителите бяха с блестящо изразена политическа багра и правокативност и то най-много към онази част от българското общество, която не приема ограниченията, трайно влошаващи връзките ни с Русия. Подобни дейности на орган на локално самоуправление са освен неприемливи, те са рискови за обществения мир и са с непредвидими публични последствия “.

Според Диана Тонова, Столичният общински съвет няма право и не би трябвало да си разрешава сходни дейности. „ Ние знаем, че трите решения ще бъдат още веднъж прегласувани на идната в четвъртък постоянна сесия на СОС и се приготвяме да защитим публичния интерес и да отстояваме правото пред българския съд, добави тя. - Ще го създадем поради убедеността ни, че законът би трябвало да се съблюдава, в името на българските жители, които не желаят провокация и с цел да осмислим демокрацията “.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР