Тристранният съвет не постигна съгласие по проектобюджета, предложен от служебното

...
Тристранният съвет не постигна съгласие по проектобюджета, предложен от служебното
Коментари Харесай

Тристранният съвет не постигна съгласие по проектобюджета

Тристранният съвет не реализира единодушие по проектобюджета, препоръчан от служебното държавно управление. Министърът на труда и обществената политика Лазар Лазаров, разяснява, че предложенията на синдикатите и работодателите по план-сметката изискват осъществяване на съответни политики, за които служебното държавно управление не може да поеме отговорност, съобщи кореспондент на " Фокус "

Социалните сътрудници разиска проектобюджета за 2023 година, както и проектобюджетите на Държавното публично обезпечаване и Националната здравноосигурителна каса.

" Не постигнахме единодушие по нито един от препоръчаните планове. В предложенията на обществените прартньори се съдържаха оферти, свързани с смяна на един или различен параметър и осъществяване на една или друга политика. А ние от служебното държавно управление поддържаме тезата, че това е отговорност на устойчиво болшинство в Народното събрание и постоянен кабинет. Поради тази причина здаконопроектитге са в този тип ", сподели Лазаров.

" Въпреки това проектобюджета подсигурява обществените права на жителите и планува нарастване на пенсиите с 12% от 1 юли " посочи Лазаров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР