Триполи. Тежки сблъсъци избухнаха в неделя между силите, базирани в

...
Триполи. Тежки сблъсъци избухнаха в неделя между силите, базирани в
Коментари Харесай

Anadolu Agency: Боеве се водят в предградията на Триполи

Триполи. Тежки конфликти избухнаха в неделя сред силите, основани в Източна Либия и държавните войски в покрайнините на либийската столица Триполи, предава Anadolu Agency .
В южната и централната част на Триполи се чува пукотевица сред силите отпред с командващия Халифа Хафтар - който съгласно сведенията се пробва да поеме контрола над столицата - и силите, които са лоялни към подкрепяното от Организация на обединените нации държавно управление по националното съгласие(ПНС), съгласно сътрудник на Анадолската организация.
Местните медии оповестяват за конфликти и в покрайнините на нефункциониращото интернационално летище Триполи, което е било завзето от силите на Хафтар.
В четвъртък Хафтар стартира военна акция за завладяване на Триполи от силите на ПНС.
Либия остава обзета от разтърсвания от 2011 година, когато подкрепеното от НАТО въстание докара до свалянето и гибелта на президента Муамар Кадафи след четири десетилетия на власт.
Оттогава явните политически разделения на страната са довели до два съперничещи си центъра на власт: един в източния град Ал-Байда, обвързван с Хафтар, и различен в Триполи.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР