Тринадесетото издание на Международен куклено-театрален фестивал за възрастни Пиеро 2023

...
Тринадесетото издание на Международен куклено-театрален фестивал за възрастни Пиеро 2023
Коментари Харесай

Международен фестивал „Пиеро 2023 предстои в Стара Загора

Тринадесетото издание на Международен куклено-театрален фестивал за възрастни „ Пиеро " 2023 ще се организира от 23 до 29 септември, като хазаин ще бъде Стара Загора.Това оповестяват на уеб страницата на Държавен куклен спектакъл Стара Загора, които са уредници на събитието. 

Форумът ще бъде открит с премиера на най-новия театър за възрастни на старозагорския куклен спектакъл „ Честен кръст “ от Робърт Аскинс с режисьор Цвети Пеняшки.
-->
 В конкурсната стратегия на фестивала са включени 15 спектакъла на български и непознати театри и театрални групи. Те ще борят за призове в обособените категории и за огромната премия - бронзовата статуетка „ Пиеро ” на скулптора Емил Иванов. 

Съпътстващи прояви като изложения, семинари,уъркшоп, анимационна програма представяне на книги са планувани в програмата на фестивала.  Всички искащи да проследят фестивала могат да се срещнат с цялата стратегия на специфичния уебсайт на форума. 

Международният куклено-театрален фестивал за възрастни “Пиеро ” е основан през 2000г. по самодейност на Сдружение с нестопанска цел “ПИЕРО ”. Той е една нова, нетипична Европейска сцена на куклено-театралното изкуство, заложила на усета към разнообразни форми и нетипичното - спектакъл за възрастни в кукления спектакъл, написа Българска телеграфна агенция

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР