Тримесечно проучване на бизнес перспективата в Япония, проведено от японската

...
Тримесечно проучване на бизнес перспективата в Япония, проведено от японската
Коментари Харесай

Бизнес климатът в Япония се влошава

Тримесечно изследване на бизнес вероятността в Япония, извършено от японската централна банка, демонстрира спад на бизнес доверието за първи път от две години, предадоха международните организации.

Индексът " Танкан " на Bank of Japan за огромните компании е понижен с два пункта от 26 през декември до 24 през март.

Прогнозите не престават да са песимистични, като упованията са през идващото тримесечие показателят да спадне до 20.

Това изследване се счита за най-важния стопански индикатор.

Индексът съставлява разликата сред проучените компании, които имат " удобна " прогноза, и тези с " неподходяща " прогноза.

Тълкуването на получените резултати към момента демонстрира, че оптимистите превъзхождат числено песимистите, само че разликата стартира да понижава.

Японските компании са наранени в огромна степен от възходящия протекционизъм по света. Задаващата се комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай след наложените от президента Доналд Тръмп митнически цени и съответните дейности в отговор от страна на Китай биха могли в бъдеще да обиден японската стопанска система.

Япония, която е най-големият съдружник на Америка в Източна Азия, не е освободена от вносни мита за Съединени американски щати за разлика от Европейския съюз и някои други страни като Канада и Мексико.

Правителството на премиера Шиндзо Абе обмисля да направи обилни бизнес вложения с решаващо значение за възобновяване на японската стопанска система, отбелязва ДПА.

Според изследването, огромните компании чакат американският $ да се повиши до 109,66 йени през тази финансова година по отношение на 110,67 йени през миналата година.

Покачването на цената на валутата прави японските артикули по-слабо конкурентоспособни в чужбина и подкопава репатрираните облаги.

По материали на БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР