Трима заместник-министри – двама на икономиката и един на туризма,

...
Трима заместник-министри – двама на икономиката и един на туризма,
Коментари Харесай

Трима заместник-министри – двама на икономиката и един в туризма, са освободени

Трима заместник-министри – двама на стопанската система и един на туризма, са освободени от постовете си, заяви държавната осведомителна работа. Мотиви не са посочени в известието.

От Министерството на стопанската система си потеглят заместник-министрите Калина Константинова и Яна Балникова. В четвъртък някогашният длъжностен министър на стопанската система Кирил Петков при оповестяването на новия си заяви, че в него ще взе участие част и от екипа му в Министерството на стопанската система.

Калина Константинова е приключила стопанска система в Колеж Бард в Ню Йорк и магистърска степен по Устойчиво развиване в Лондонското учебно заведение по стопанска система и политически науки във Англия. Тя е икономист, профилиран в областта на икономическото развиване, с фокус върху предприемачеството. Преди да стане заместник-министър е работила в частния, обществения и нестопанския бранш.

Яна Балникова има над 10-годишен опит в аутсорсинг промишлеността, където основава и ръководи огромни екипи, осъществя планове в разнородни промишлености и внедрява стратегии за усъвършенстване на процеси. Била е част от управническия екип на интернационална компания, учредена в България, а през 2018 година се причислява към екипа на млада новаторска биотехнологична компания. Завършила е японистика в Софийски университет „ Св. Климент Охридски “ и има магистратура по Бизнес администрация от Американския университет в България.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР