Трима висшестоящи мениджъри в технологичната компания BlackBerry, включително нейният главен

...
Трима висшестоящи мениджъри в технологичната компания BlackBerry, включително нейният главен
Коментари Харесай

Висши мениджъри в Blackberry продадоха ацкии на компанията за 1,7 млрд. долара

Трима висшестоящи мениджъри в софтуерната компания BlackBerry, в това число нейният основен финансов шеф, са продали акции на канадската група на стойност 1,7 млн. $ в ранните дни на тазмесечния растеж на цените,  показват данните от документ, подаден към борсовите регулатори, предава Ройтерс.

BlackBerry и други мощно скасени акции, нарастнаха съществено през последните дни, откакто търговци на дребно се проведоха в обществени мрежи като Reddit и заложиха против хедж фондовете. Тази продажба на акции е един от първите образци за добиване на облага от мениджъри, които се възползват от бурното положение на пазара.

Те са продали акции на 20 януари на цени сред 12,63 $ и 13,01 $ за акция – близо два пъти по-висока цена спрямо миналата седмица.

Главният финансов шеф на компанията Стивън Рай е продал близо 33 хиляди акции, които съставляват всичките му позиции в компанията, в търговия за общо 428 731 $, демонстрират документите до Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища в Съединените щати.

Марк Уилсън, основният шеф маркетинг на Blackberry е продал 78 500 акции на стойност 991 455 $. Или Хо, който управлява разнообразни подразделения в BlackBerry, е продал акции за 259 хиляди $.

Всички шефове в компанията са продавали от време на време акции през последната година. Разпродажбите по време на подкрепеното от Reddit рали обаче са най-големите през последната година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР