Трима варненци тръгнаха да забогатяват незаконно, но сметките им излязоха

...
Трима варненци тръгнаха да забогатяват незаконно, но сметките им излязоха
Коментари Харесай

Прокуратурата във Варна даде на съд трима наркодилъри

Трима варненци потеглиха да забогатяват нелегално, само че сметките им излязоха криви. 

Двама мъже и жена ще бъдат съдени за присъединяване в проведена незаконна група за разпространяване на наркотични субстанции по обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна. Това оповестиха от пресцентъра на съда за 

48-годишният И.С., 41-годишната Б.Б. и 59-годишният В.К. бяха предадени на съд от Окръжна прокуратура - Варна за това, че са взели участие в проведена незаконна група, разпространявала опиати в интервала от октомври 2021 година до юни 2022 година. По-младият мъж и дамата са привлечени към наказателна отговорност и за държане на високорискови наркотични субстанции.

И.С. и В.К. били познати на органите на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, те били осъждани за разнообразни закононарушения включително за закононарушения свързани с наркотични субстанции. Единият живеел във Варна, а другият в София, като всеки от тях продължавал да се занимава с незаконна активност, макар осъжданията.

До есента на 2021 година Б.Б. обитавала главно в град София, само че по-късно се завърнала в родния си град Варна. От години тя употребявала опиати и в даден миг решила, че може да стартира да популяризира такива, с цел да си набира спомагателни финансови средства. Тя познавала и двамата мъже от дълго време и имала доверени връзки с всеки от тях. В осъществяване на своята концепция, дамата постоянно пътувала до София, откъдето се снабдявала със неразрешени вещества от 59-годишния мъж. След това ги пренасяла до Варна, където благодарение на И.С. ги разпространявала.

Групата нямала изявен водач и уредник. Тримата съгласували дейностите си, разпределяли облагите си и всеки изпълнявал своята роля. Б.Б. била координатор и пощальон, В.К. бил главният снабдител на опиати за групата, а И.С. се занимавал главно с продажбите. Така структурирана групата функционирала от октомври 2021 година до 16 юни 2022 година, когато при профилирана интервенция ръководена от Окръжна прокуратура – Варна и осъществена от бранш " Борба с проведената престъпност “ при ГДБОП в града и техни сътрудници от София, тримата били арестувани.

В жилището на И.С. във Варна били открити и конфискувани 24,28 грама метамфетамин, 2,94 грама марихуана и електронна везна. В жилища, населявани от Б.Б. в град Варна, село Приселци и в град София били открити и конфискувани 8,85 грама гъби, 3,19 грама амфетамин, 81,21 грама метамфетамин, 43 таблетки екстази, 11,07 грама марихуана, две електронни везни, мелница, седем мобилни телефона. В дома на В.К. в София били открити две електронни везни със следи от марихуана по тях.

Предстои Варненският областен съд да насрочи дата за разглеждане по делото против обвинените.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР