Трима тенисисти от Италия – Фабио Фонини, Матео Беретини и

...
Трима тенисисти от Италия – Фабио Фонини, Матео Беретини и
Коментари Харесай

Трима италианци се класираха за четвъртфиналите в Маракеш

Трима тенисисти от Италия – Фабио Фонини, Матео Беретини и Лоренцо Сонего, се класираха за четвъртфиналите на шампионата на червени кортове в Маракеш (Мароко), който е от категория АТР 250 и е с награден фонд Евро 651,865.

Правещият крачка по крачка към завръщане към най-хубавата си форма Беретини се наложи с 6:4, 4:6, 6:3 над Хауме Мунар (Испания). Италианецът имаше преднина 6:4, 3:1 и 0/40, само че в последна смета трябваше да премине през три сета, с цел да запише втория си следващ триумф в Маракеш. На старта Беретини се оправи с Александър Шевченко.

„ Изключително горделив съм от това, което направих. В същото време в случай че бях почнал да мисля доста за пропуснатите благоприятни условия във втория сет, евентуално нямаше да стигна до триумфа. В един миг бях гневен на себе си, само че си простих и просто започнах да мисля точка за точка. Това е единственото, което можеш да направиш, с цел да преминеш през сложните моменти “, разяснява Беретини.

На четвъртфиналите Беретини, някогашен №6 в ранглистата на АТР, ще се изправи против сънародника си Лоренцо Сонего, който реализира поврат против Сумит Нагал – 1:6, 6:3, 6:4.

За Беретини това е едвам втори шампионат за сезона след завръщането на корта след 6 месечно неявяване поради травма в глезена.

В последния дуел от програмата в сряда Фабио Фонини се наложи със 7:6 (1), 2:6, 6:4 над лидера в схемата Ласло Джере (Сърбия) и се класира за 75 си четвъртфинал в международния тур. Следващият му конкурент ще бъде руснакът Павел Котов, който скапе втори напълно италиански четвъртфинал, откакто надделя Флавио Коболи с 2:0 сета.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР