Трима служители на руската църква у нас бяха изгонени, петима

...
Трима служители на руската църква у нас бяха изгонени, петима
Коментари Харесай

Бойко Станкушев: Експулсирането на шпиони е правилно

Трима чиновници на съветската черква у нас бяха изгонени, петима българи във Англия пък бяха упрекнати в шпионаж в интерес на Русия. Как работят българските служби, какъв брой мощна е съветската агентура у нас и какво ни чака преди изборите? Коментар по тематиката в студиото на " Събуди се " направи Бойко Станкушев - публицист и шеф на " Антикорупционен фонд ".

" Експулсирането на шпиони е правилно. Ако някой твърди, че не е вярно, би трябвало да изясни за какво. И второ, да си постави ръка на сърцето и да каже " Аз нямам доверие на българските специфични служби ". Всякакви мнения чух през последните дни, само че не чух даже най-агресивните опозиционери в Народното събрание, а и извън него да кажат такова нещо. Всяка една естествена страна си има система за сигурност, част от която са специфичните служби, контраразузнаване, разузнаване и други. И те за това съществуват. Ние данъкоплатците затова плащаме налози - с цел да могат те да имат бюджет и да работят ", изясни той. 

По думите му е обикновено Русия, " като страна, която се приживява като велика мощ, да си има такъв агентурен уред и съответните служби ". " Тук огромният въпрос е не е дали има или няма, а за какво не е реформирана системата за сигурност в България и такива неща още са вероятни. Успокояващото е, че това се случва и в развити западни демокрации ", акцентира той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР