Трима шофьори попаднаха в полицейския арест за агресия на пътя.

...
Трима шофьори попаднаха в полицейския арест за агресия на пътя.
Коментари Харесай

Псувни и бутилки си размениха шофьори на Тракия, за арбитър спряха при патрулка

Трима водачи попаднаха в полицейския арест за експанзия на пътя. Вчера в Пловдивско са регистрирани два случая на проявена експанзия и жестоко тъпчене на разпоредбите за придвижване.

Първият спор зародил по обяд сред двама мъже, които пътували надлежно с лек и товарен автомобил по Автомагистрала " Тракия " в посока София. Според първичната информация в продължение на няколко километра те си разменяли неприлични жестове и обиди, а в даден миг единият замерил колата на другия с пластмасова бутилка. При ответна реакция неговият конкурент обаче хвърлил стъклено шише, с което счупил задно стъкло на транспортното му средство.

В придвижване и виждайки полицейски патрул на една от бензиностанциите, водачите решили да се оплачат, представяйки се по едно и също време като пострадали. В последна сметка инспекцията посочила, че и двамата са имали недопустимо държание на автомагистралата, където се развива по-висока скорост, като с това са основали риск за личния си и за живота на останалите участници в придвижването.

Установено е, че единият мъж е столичанин, а другият - гражданин на Ботевград. След отчет в Районна прокуратура-Пловдив против тях са стартирани бързи производства за закононарушение по член 325б, алинея 3 от Наказателен кодекс. Двамата са арестувани за едно денонощие.

Няколко часа по-късно в Първо районно управление (на МВР) се явила жена и разказала, че до момента в който управлявала лекия си автомобил на ул. " Кукленско шосе ", чужд водач я принудил с внезапна маневра да отбие настрана на пътя. Със закани за физическа разпра мъжът се нахвърлил с удари върху колата ѝ и счупил двете странични огледала , след което потеглил в незнайна посока.

След запознаване с фрагменти от случилото се, публикувани и в обществената мрежа, и медиите, чиновниците подхванали издирвателни дейности. Още същата вечер в районното ръководство е отведен причинителят - пловдивчанин на 45 години, с криминалистична регистрация за съзнателно увреждане на непознато имущество. По инструкции на дежурен областен прокурор против мъжа е стартирано бързо произвеждане по член 325, алинея 1 от Наказателен кодекс.

ОДМВР-Пловдив осведоми, че ще ползва нулева приемливост към всички извършители на пътя и ще бъдат глобени с цялата суровост на закона.
 Шофьори се биха след засичане на две коли в Бургас
Шофьори се биха след засичане на две коли в Бургас

Единият е леко пострадал
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР