Трима румънски граждани са задържани за катастрофата край Нова Загора,

...
Трима румънски граждани са задържани за катастрофата край Нова Загора,
Коментари Харесай

Трима румънци са задържани за катастрофата с мигранти край Нова Загора

Трима румънски жители са арестувани за злополуката край Нова Загора, при която пострадаха транспортираните от тях незаконни мигранти.

Това разгласи представителят на Районна прокуратура Сливен прокурор Христина Блецова. Третият арестуван румънец по случая с злополуката край Нова Загора от през вчерашния ден е бил в автомобил, движещ се пред буса, пренасящ 52 мигранти, научи БНР. Разследва се съпричастността му към случая, откакто в колата му са открити водачът на буса и спътникът му, които по-рано са напуснали мястото на случая край Нова Загора. Тримата са задържани нощес към 19.30 часа на полицейско контролно-пропусквателен пункт на Прохода на републиката. Задържани са за 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи и сега се намират в ареста в Нова Загора. 

Районната прокуратура е почнала досъдебно произвеждане за незаконния транспорт на 52 непознати жители през територията на страната и породена злополука по несъобразителност. Според прокурор Блецова към момента се обясняват фактическите условия към случая и се вършат разпити. Към момента няма привлечени обвинени.

Заместник-директорът на регионалната болница МБАЛ „ Д-р Иван Селимински " доктор Хрисант Хрисантов разяснява пред БНР положението на оставените за лекуване седем мигранти. " Всички са постоянни – седем индивида са. Двама в ортопедия, двама в реанимация, двама в неврохирургия и един в хирургия. Имат контузии по крайниците, а тези в реанимация с черепно-мозъчни контузии, само че са в схващане към този момент. 14,15, 19-годишни има. Със сигурност един иранец има и един афганистанец, за другите не мога да кажа нищо. Другите седем, които бяха под наблюдаване в незабавното поделение през нощта, към този момент са изписани и превозени до бежанския център в село Баня. Оставените за лекуване евентуално ще бъдат изписани в понеделник ", сподели доктор Хрисантов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР