Трима пияни роми са нападнали работници в СУ "Св. св.

...
Трима пияни роми са нападнали работници в СУ "Св. св.
Коментари Харесай

Жандармерия в Угърчин: Пияни цигани нападат с ножове и брадви работници в училище

Трима пияни роми са нападнали служащи в СУ "Св. св. Кирил и Методий " в Угърчин, оповестиха от Областната дирекция на полицията в Ловеч. Нападателите са от Угърчин и са на 23, 28 и 32 години. Двама от тях са арестувани.

Инцидентът е станал към 13 часа през вчерашния ден. Нападателите са извадили ножове и брадви против служащите, ремонтиращи външната ограда на учебното заведение, заяви шефът на образователното заведение Олга Петрова. Те са се пробвали да обхванат и в постройката на учебното заведение, като са счупили стъклопакета на една от вратите, само че били удържани и след това избягали.

Няма потърпевши деца, макар че дворът и учебното заведение били цялостни с възпитаници.

Двама от служащите са с леки пострадвания. От полицията в Ловеч оповестиха, че с изключение на служащите в учебното заведение, ромите са нападнали и възрастен мъж в дома му, а по-късно и жена. От Центъра за незабавна здравна помощ в Ловеч осведомиха, че възрастните хора са с охлузни рани.

Полицаи опазваха реда в града през цялата нощ. Входовете на Угърчин се охраняват от елементи на жандармерията. Заместник-кметът на Угърчин Мария Динова разясни късно нощес, че ситуацията в града е спокойна. Според източници на БНР обаче, след случаите напрежението е ескалирало за възмездие и по тази причина се е наложило да се търси подпомагане от жандармерията.

Младежи от града описаха, че ромските произволи са постоянно феномени, потърпевшите са доста, само че причинителите остават безнаказани.

"Циганинът се е напил, влиза в едно заведение, ти го гониш, тъй като е пийнал, и стартира да прави проблеми. Той ти вади нож и те дупчи. В учебното заведение влиза с нож. В кафето заплашват кръчмаря с нож - взимат една каса с бира и оборота, и си потеглят. И къде е тази полиция? Тичат да дупчат шефа на полицията… Каква е тази страна? “, добави един от тях.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР