Трима пациенти на около 80-годишна възраст починаха в УМБАЛ Пловдив.

...
Трима пациенти на около 80-годишна възраст починаха в УМБАЛ Пловдив.
Коментари Харесай

Осем смъртни случая от пневмония след грип

Трима пациенти на към 80-годишна възраст починаха в УМБАЛ " Пловдив ". В неделя поради затруднения от грип в Пловдив починаха и две дами на 40 и 42 години.

42-годишен мъж е умрял след съществени затруднения, в резултат на тежък грип, в реанимцията на регионалната болница в Пазарджик, макар напъните на лекарите да спасят живота му, заяви шефът на здравното заведение доктор Васил Вълчев. Четирима пациенти са на командно дишане в КАРИТ поради белодробни затруднения, написа " 24 часа ".

39-годишен мъж от Поморие е умрял в резултат на затруднения от грип. Първоначално младият мъж е лекуван от грип, който минал в пневмония. Той е признат в МБАЛ-Поморие, само че макар напъните на лекарите, положението му се усложнило, бил изместен в Инфекциозното поделение на УМБАЛ - Бургас. Според близки до почерненото семейство лекарите обяснили, че пневмонията е минала в менингит и е било прекомерно късно, с цел да могат да оказват помощ.

В Благоевград през вчерашния ден умря и 6-годишно дете след тежка пневмония. Детето е било лекувано с антибиотици и следено от лекари, само че не съумели да се преборят за него.

Междувременно тежкият грип застигна още две области - Сливен и Хасково.

От през днешния ден РЗИ – Сливен разгласи грипна зараза на територията на региона. На началника на РУО - Сливен е направено предложение за прекратяване на образователните занятия в учебните заведения на територията на региона за интервала от 23.01.2019 година до 27.01.2019 година, оповестиха от здравното министерство.

От на следващия ден, 23 януари, РЗИ – Хасково афишира грипна зараза на територията на област Хасково. Издадено е наставление за преустановяване на образователните занятия в учебните заведения в региона за интервала от 23.01.2019 година до 28.01.2019 година в това число.

До второ разпореждане се преустановяват детските и женските съвещания, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите интервенции и провеждането на профилактични имунизации.

По-рано през днешния ден и Димитровград разгласи грипна почивка от на следващия ден до понеделник в това число.

Болниците в страната са цялостни с пациенти с белодробни затруднения, най-вече пневмонии, след грип.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР