Трима от седемте задържани за тежкия инцидент в бургаското село

...
Трима от седемте задържани за тежкия инцидент в бургаското село
Коментари Харесай

Трима души остават в ареста след убийство на шофьор, прегазил детето им на пътя в с. Прилеп

Трима от седемте арестувани за тежкия случай в бургаското село Прилеп остават в ареста. След като камион прегази дете на пътя, последва разпра и роднините му нападнаха водача, който също умря.

По първична информация водачът на камиона не се е движил с превишена скорост, а детето е изскочило ненадейно на пътя, заяви Българска национална телевизия. От в началото арестуваните 7 души, четирима са били освободени, откакто са дали показания като очевидци. Тримата, които са оставени в ареста, са близки на починалото дете. През цялата нощ в региона имаше засилено полицейско наличие, само че до напрежение не се стигна. Разследването по случая продължава.

    " За трите лица, които са арестувани досега има данни, че са съпричастни към гибелта на водача на тежкотоварния автомобил. Точната причина за гибелта му ще стане ясна след привършване на съдебно-медицинската експертиза. На жертвата има нанесени удари, както и една прободна рана в региона на подбедрицата. Задържаните лица са бащата, вуйчото и дядото на починалото дете. От тях едното лице е с престъпни прояви и е осъждано ", изясни ст. комисар Емил Павлов - шеф на ОД на МВР-Бургас.

Той добави, че както през вчерашния ден, по този начин и през днешния ден няма напрежение в с. Прилеп и като цяло в община Сунгурларе. Но все пак, засиленото полицейско наличие ще продължи, с цел да не се стигне до напрежение.

От прокуратурата споделиха, че от през вчерашния ден се работи доста интензивно по този случай, като са извършени разпити на голям брой очевидци и са назначени съответните експертизи.

    " Локализиран е кръг от лица, за които се смята, че е на разположение допустима съпричастност към авторството им в осъществяване на процесното действие. Те са три лица. В рамките на деня след правене на съдебно-медицинската експертиза, ще има и задоволително доказателства, с цел да се направи извод кой точно е нанесъл порезната рана на лидера на товарния автомобил и надлежно да повдигнем обвиняване за ликвидиране ", изясни Георги Чинев - началник на Районна прокуратура - Бургас.

Той разясни, че ще бъде постановено задържане до 72 часа и внасяне на искане за непрекъсната мярка " задържане под стража ".

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР