Трима от най-изявените ни щангисти е възможно да се състезават

...
Трима от най-изявените ни щангисти е възможно да се състезават
Коментари Харесай

Катар не иска само Насар, предложение също са получили Божидар Андреев и Мартин Тошев

Трима от най-изявените ни щангисти е допустимо да се състезават за Катар на Олимпиадата в Париж през 2024 година. Богатата на нефт страна е подготвена да заплати за привличането на международния първенец Карлос Насар, за европейския Божидар Андреев и за 19-годишния Мартин Тошев. Президентът на федерацията Неделчо Колев, който е блокирал новото управление в съда, е ходил на международното състезание за младежи в Гърция при започване на май. Там нямаше български щангисти поради забавеното финансиране от страна на ММС и е необичайно за какво е пътувал. Една от версиите е тъкмо поради готвения трансфер, написа " 24 часа ".
 Българин измежду номинираните за „ Щангист на годината в Европа “
Българин измежду номинираните за „ Щангист на годината в Европа “

Можете да го подкрепите

В щангите, когато получиш позволение от личната си федерация, няма проблеми да участваш незабавно за нова страна.

Това няма да е първата сходна договорка по оста България - Катар. Преди международното състезание в Атина през 1999 година треньорът Златин Иванов и 8 родни щангисти одобриха да се състезават за арабската страна и още на първото съревнование купа взе Петър Танев или Бадър Салем Найеф. Златен орден в изхвърлянето при свръхтежките завоюва Яни Мърчоков, или Джебер Саид Салем. Асеновградчанинът стана тогава втори в дуела. През 2001 година той завоюва международната купа за Катар на шампионата в Анталия. След това на олимипиадата в Сидни Ангел Попов, или Саид Саиф Асад, завоюва и първия в историята на Катар орден, като приключи на трето място в категория до 105 кг след иранеца Хосеин Таваколи и нашия Алан Цагаев се включи в надпреварата в последния миг, откакто спечелихме дело в арбитражния съд по спорта за изхвърлянето на тима ни поради позитивни проби за допинг. След това и Попов стана международен.
 Министър Василев организира среща със международния първенец по повдигане на тежести Карлос Насар
Министър Василев организира среща със международния първенец по повдигане на тежести Карлос Насар

Причина за това е комплицираната обстановка в Българската федерация по повдигане на тежести

" Нищо не знам, питайте състезателите. Сега имам други проблеми ", безапелационен бе наставникът на щангистите Иван Иванов.

Заради продължаващата безтегловност към федерацията проблемите преди европейското са големи, изключително след последното развиване на нещата. Има проблем и в треньорския щаб, като Неделчо Колев не желае да разпише за единия от наставниците, тъй като желал на негово място различен. Накрая пристигнало и покачването на заплатите на някои от състезателите, което е довело до разделяне в тима.

Съдебната сага се точи към този момент над година, а срокът, даден от министър Радостин Василев да се оправи хаосът, изтича в края на месеца.

Спортният министър е много наясно с нещата във федерацията, откакто я представляваше по последните каузи в Арбитражния съд по спорта след последните кавги с допинг.
 Катар съвсем убеди Карлос Насар да се откаже от България
Катар съвсем убеди Карлос Насар да се откаже от България

Предлага му се баснословна сума
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР