Трима от най-добрите състезатели в света на овчарския скок ще

...
Трима от най-добрите състезатели в света на овчарския скок ще
Коментари Харесай

Най-добрите в овчарския скок правят “Градински сблъсък”

Трима от най-хубавите състезатели в света на овчарския скок ще се изправят един против различен в извънредно любопитно съревнование тази неделя, наречено “Финалният култивиран конфликт ”. Световният рекордьор в дисциплината от Швеция Мондо Дуплантис, предходният притежател на върха и олимпийски първенец от Лондон 2012 Рено Лавийени и двукратният международен първенец и бронзов медалист от Лондон Сам Кендрикс ще се състезават един против различен от градините на своите домове в изискванията на карантина поради пандемията от COVID-19.

Тримата ще бъдат свързани с видео връзка, а събитието ще бъде излъчено онлайн от Световната атлетика от три точки по света – Лавийени ще скача Клермон-Феран, Франция, Кендрикс ще бъде в двора на къщата си в Оксфорд, Мисисипи, а 20-годишният Дуплантис ще прави опити от градината на къщата на родителите си в Лафайет, Луизиана. Поради неналичието на съдии и сложните условия за скачане, разпоредбите на надпреварата ще бъдат опростени – тримата ще се опитат да създадат оптимален брой превъзмогвания на 5 метра в границите на половин час.

“Изключително се вълнувам, че ще мога още веднъж да се състезавам, и то против Сам и Рено. Тъй като не се знае по кое време още веднъж ще можем да бъдем дружно на стадиона, сигурно ще се насладим и ще се забавляваме в неделя. Освен това, успеха е извънредно значима, тъй като не обичам да изгубвам от тях ”, показа Дуплантис, който през февруари усъвършенства международния връх в овчарския скок на два пъти в границите на една седмица и го закова на 6.18 метра.

“Това е страхотна опция да видите по какъв начин най-хубавите скачачи в света демонстрират любовта си към спорта в едно друго съревнование ”, разяснява Лавийени. “Мисля, че главното предизвикателство е, че няма да знаем какво се изисква за успеха, тъй че ще би трябвало да се учим в крачка ”, добави Кендрикс.

“Финалният култивиран конфликт ” ще се организира тази неделя от 17:00 часа българско време.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР