Трима нови зам.-министри назначи вчера премиерът Кирил Петков. Андрей Цеков,

...
Трима нови зам.-министри назначи вчера премиерът Кирил Петков. Андрей Цеков,
Коментари Харесай

Кадър на ГЕРБ стана зам.-министър на иновациите и растежа

Трима нови зам.-министри назначи през вчерашния ден министър председателят Кирил Петков. Андрей Цеков, съосновател и член на Асоциацията за ръководство на планове в строителството, влезе във финансовото министерство. Социалистът Димитър Данчев, доближен на Корнелия Нинова, ще й оказва помощ в стопанската система и промишлеността. А Карина Ангелиева стана зам.-министър на нововъведенията и растежа, осведоми " Сега ".

От тримата тя е с най-интересна политическа биография. През 2018 година стана зам.-министър на образованието, отговаряйки за научните проучвания и европейските стратегии. Съпричастността й към ГЕРБ не се изчерпа с това. През април Ангелиева взе участие в един от фамозните фейсбук клипове на Бойко Борисов. На фрагментите, в задушевна конюнктура, Бойко Борисов дръпна монолог по редица тематики - Европа, Плана за възобновяване, неприятните други български партии.. От време на време специалисти на ГЕРБ добавяха скъпи разсъждения. На сбирката участва и Ангелиева, която е работила по проекта. Мероприятието се състоя след 4 април, когато ГЕРБ бе спечелила изборите, само че бе в изолираност и министър председателят интензивно громеше враговете.

Малко по-късно Ангелиева даде изявление пред Българска национална телевизия. Водещата заяви, че тя представлява ГЕРБ. В диалога Ангелиева дефинира като " безотговорен и печален " обстоятелството, че ИТН не желаят да сформират държавно управление.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР