Трима младежи, извършили множество кражби и грабеж са задържани от

...
Трима младежи, извършили множество кражби и грабеж са задържани от
Коментари Харесай

Трима са задържани за множество кражби и грабеж във Велинград

Трима младежи, направили голям брой обири и обир са арестувани от полицията във Велинград, заяви представителят на полицията Мирослав Стоянов. Двама от арестуваните са братята Михайл/20г./ и Величко Р./ 19г./ от велинградския ромски квартал Анезица, а третия е техния съизвършител Георги Д./20г./от септемврийското село Семчиново. От края на ноември оперативни екипи на полицията във Велинград били на крайник поради няколко случая на обири от офиси, автосервизи и автоморги в курортния град.

На 4 декември вечерта в дежурната на ръководството бил получен сигнал от 63-годишна жена от Батак. В региона на кръстовище тя се насочила към паркирания си автомобила и при опит да го отключи била нападната от двама непознати. Единият издърпал дамската и чанта с намиращите се в нея персонални документи, сумата от над 400 лв. и ключове. Секунди по-късно двамата побягнали под прикритието на нощната мрачевина. Няколко часа по-късно се получил сигнал от охранителна компания, че е разрушен офис във Велинград. Дежурните екипи неотложно били ориентирани към мястото и блокирали близкия периметър. Апашите взломили входната врата на помещението и от там отмъкнали каса с наличните пари от оборота. По време на бягството им те били засечени от екип на " Криминална полиция ".

Тогава крадците захвърлили непокътната металната каса в дере и съумели да се укрият. На местопроизшествията са осъществени щателни огледи от дежурна група на районното ръководство, конфискувани са материални доказателства. В хода на близо 10-дневното непрекъснато следствие оперативните служащи прегледали и голям брой записи от охранителни камери на търговски обекти, офиси и домове. Така вследствие на положените старания те попаднали в дирите на дръзките причинители. И тримата арестувани са с голям брой престъпни прояви, осъждани, като с най-вече присъди се оказал единият от братята - Михаил. Всички случаи по следствието са докладвани на Окръжната прокуратура в Пазарджик. Тримата в началото са арестувани за период от 24 часа, а по-късно срокът на ареста е продължен от прокурор със 72 часа. Продължава интензивната работа по следствие на всички осъществени от " триото " закононарушения на територията на Велинград. Изяснява се тяхната съпричастност към голям брой обири от търговски обекти, офиси, даже и от православен храм, намиращ се в единия от кварталите на курорта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР