Трима мъже, заклели се във вярност на "Ислямска държава", възнамерявали

...
Трима мъже, заклели се във вярност на "Ислямска държава", възнамерявали
Коментари Харесай

Американските власти са осуетили план за "нов 11 септември"

Трима мъже, заклели се във честност на "Ислямска страна ", възнамерявали да устроят предходната година "нов 11 септември " в Ню Йорк посредством атентати с бомби и стрелби с огромен брой жертви. Това обявиха американските управляващи, представени от ДПА.

При диалози в приложение за мобилни телефони мъжете декларирали пред сътрудник под прикритие на ФБР, показал се за последовател на "Ислямска страна ", че желали да извършат "терористични атентати като тези в Париж и Брюксел ".

Двама от тях проучвали голям брой места и събития в и към Ню Йорк като евентуални цели, измежду които площад "Таймс скеуър " и места за осъществяване на концерти.

Деветнайсетгодишният канадски жител Абдулрахман ел Бахнасауи закупил експлозиви за офанзивите и през май 2016 година бил задържан от ФБР, откакто дошъл в Съединени американски щати. Признал се за отговорен в тероризъм и чака присъда. Пред сътрудника под прикритие Бахнасауи споделил, че "на тези американци им би трябвало атентат ", както и че желал да устрои "нов 11 септември ". Той също по този начин изпратил на сътрудника фотография на "Таймс скеуър ", акцентирайки: "Сериозно, би трябвало ни кола бомба на Таймс скеуър. Виж тези тълпи от хора! "

По отношение на проекта за офанзива против места за осъществяване на концерти Бахнасауи споделил: "Просто влизаме с оръжие в ръка. Така го направиха момчетата от Париж ".

Талха Харун, 19-годишен американец, който възнамерявал да дойде в Ню Йорк за офанзивите, бил задържан в Пакистан, където чака екстрадиция в Съединени американски щати.

Третият мъж, 37-годишният филипински жител Ръсел Салк, който пратил пари в Съединени американски щати, с цел да финансира офанзивите, бил задържан във Филипините и също чака екстрадиция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР