Трима мъже са установени на територията на резервата „Воден“ през

...
Трима мъже са установени на територията на резервата „Воден“ през
Коментари Харесай

Задържаха бракониери в резервата Воден“, уловът им включвал редки и защитени видове

Трима мъже са открити на територията на резервата „ Воден “ през предходната нощ. Сигналът е подаден от чиновници на ловното стопанство. След подхванатите незабавни оперативно-издирвателни дейности в село Дянково е спрян джипа, с който тримата се придвижвали, оповестиха от Дирекцията на Министерство на вътрешните работи в Разград.

В автомобила са открити ловна карабина, заглушител,уреди за нощно виждане и оптика, благосъстоятелност на 50-годишен мъж от Разград. Той е арестуван за период от 24 часа. Съпричастността на другите двама – 27-годишен от Разград и 43-годишен от Габрово към осъщественото закононарушение е в развой на определяне.

В хода на следствените дейности под управлението на Районната прокуратура са осъществени претърсвания в Разград и село Ушинци. Криминалистите намерили и иззели препарирани птици от редки и предпазени типове, кожи на животни и други ловни титли.

Разследването по случая продължава, а бракониерите са застрашени от отнемане от независимост до една година или с санкция до триста лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР