Трима журналисти от новинарския екип на CNN подадоха оставки и

...
Трима журналисти от новинарския екип на CNN подадоха оставки и
Коментари Харесай

CNN уволни трима журналисти заради непроверена информация

Трима публицисти от новинарския екип на CNN подадоха оставки и те бяха признати след скандал, избухнал към обява за журналистическо следствие за среща сред човек от екипа на Доналд Тръмп и началник на съветски капиталов фонд, състояла се 4 дни преди встъпването в служба на Тръмп за президент на Съединени американски щати през януари, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Материалът на създателя - Томас Франк, бе пуснат единствено на уеб страницата на CNN в петък вечерта и няколко часа по-късно бе изтеглен, без да стигне до телевизионния екран. Бяха изтрити и всички линкове към него.

Сваляйки обявата, от екипа на CNN означиха, че вътрешно публицистично следствие е открило, че не са били спазени публицистични условия и в частност не е бил по съответния метод тестван източникът на информацията, въз основа на която е готова обявата.

Редакцията незабавно се извини на засегнатия предприемач Антъни Скарамучи - индивида от преходния екип на Тръмп, за който се твърди, че се е срещнал с съветския предприемач.

Засегнатият Скарамучи писа в Туитър, че CNN е постъпила вярно и одобри извинението. " Всеки позволява неточности. Трябва да вървим напред ", означи той.
.@CNN did the right thing. Classy move. Apology accepted. Everyone makes mistakes. Moving on. https://t.co/lyVajCKNHx
— Anthony Scaramucci (@Scaramucci) June 24, 2017 Освен Франк със CNN би трябвало да се разделят още Ерик Лихтблау - заместник-управляващ редактор на вашингтонското бюро на телевизионния канал, и Лекс Харис - началник на отдела за журналистически следствия.

В свалената публикация, представена от ТАСС, с позоваване на неназован източник се твърди, че на 16 януари 2017 година на Световния стопански конгрес в Давос Скарамучи се е срещнал с шефа на Руския фонд за директни вложения Кирил Дмитриев.

По-нататък се споделя, че специфичният комитет за разузнаването в Сената на Съединени американски щати е почнал следствие, с цел да обясни дали индивидът на Тръмп е давал на руснака очаквания за скорошно намаляване на антируските наказания, въведени от Съединени американски щати поради украинските събития през 2014 година Това би могло да има въздействие върху решенията на фонда по какъв начин да влага.

Според АП не става напълно ясно какво тъкмо в обявата не е било правилно и дали CNN ще продължи да работи по тематиката. Скандалът, отбелязва организацията, е прекомерно противен за телевизия CNN, която Тръмп постоянно назовава " източник на подправени вести " и даже отхвърли на дава отговор на въпроси на нейни кореспонденти при конференциите си. По тематиката Сръбски политик съди CNN за 10 млн. долара
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР