Трима изследователи от Харвардския университет (САЩ), Масачузетския технологичен институт (САЩ)

...
Трима изследователи от Харвардския университет (САЩ), Масачузетския технологичен институт (САЩ)
Коментари Харесай

Учени: Новите технологии за включване на реклами в сънищата са опасни

Трима откриватели от Харвардския университет (САЩ), Масачузетския софтуерен институт (САЩ) и Университета в Монреал (Канада) разгласиха отчет, предупреждаващ хората, че през идващите три години маркетолозите възнамеряват да употребяват технологията Dreamtech, позволяваща да се „ вмъкват “ реклами в сънищата, оповестява Популярная механика.

„ Много маркетингови изследвания намерено тестват способи за смяна и стимулиране на потребителското държание посредством навлизане в сънищата “, написа екипът учени. Според тях рекламното влияние върху купувача преди или по време на сън бързо се трансформира в действителност. Двама от тримата създатели на отчета към този момент са работили в Масачузетския софтуерен институт върху устройство, предопределено да поддържа връзка със спящи субекти и даже да навлезе в сънищата им.
Исландия иронизира метавселената на Зукърбърг в нова туристическа реклама (ВИДЕО)
Ако задачата е хората да приказват за Исландия, то новата туристическа реклама на страната реализира точно това. Видео, оповестено през вчерашния ден от...

Специалистите са изключително обезпокоени от реклама на северноамериканската компания Molson Coors, популяризирана преди Суперкупата на УЕФА тази година. Тя насърчи хората да станат част от опит за въвеждане на информация в сънищата им против безвъзмездна бира.

Това лято и тримата учени написаха отворено писмо с рецензии към рекламодателите, които употребяват техники, с цел да обхванат в сънищата на потребителите. Четиридесет други учени са се подписали под документа. Авторите също по този начин настояват, че Федералната комерсиална комисия, която постанова регулации на рекламите в Съединените щати, би трябвало да промени разпоредбите си като забрани потреблението на технологии, настоящи върху подсъзнанието.

Изследователите считат, че е значимо да се работи, преди да е станало прекомерно късно. Намесата в сънищата има известна практическа стойност, да вземем за пример при лекуването на посттравматични стресови разстройства. Въпреки това наближава моментът, когато софтуерните компании, произвеждащи смарт часовници, портативни устройства и приложения за следене на съня, ще стартират да продават данните на потребителите за облага или да ги употребяват, с цел да имат достъп до сънищата ни, споделят те.

Най-лошото е, че евентуално даже няма да разберете, че някой ви е въздействал до момента в който спите. Изследователите се базират, да вземем за пример, на разработка, демонстрираща по какъв начин смесването на неприятни миризми с цигарен пушек по време на сън на идващия ден понижава желанието за пушене при хора с никотинова взаимозависимост. В същото време обаче те не са могли да си спомнят, че са усетили миризмата в съня си.
Австралия ще отбрани сензитивните си технологии от обири от Китай
Австралия разгласи ограничения за предпазването на десетки чувствителни технологии от задгранична интервенция, смятайки ги за " опасности за националн...

Докладът е предизвестие към всички ни, че потреблението на сходни технологии би трябвало да бъде контролирано преди те дефинитивно да бъдат внедрени в практиката.

 

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР