Трима души се разследват за шпионаж в полза на Русия

...
Трима души се разследват за шпионаж в полза на Русия
Коментари Харесай

Двама от ДАНС и един в министерство се разследват за шпионаж в полза на Русия

Трима души се проверяват за шпионаж в интерес на Русия - двама чиновници на приблизително управително равнище в Държавната организация „ Национална сигурност “ и един - на управително равнище над приблизително в министерство, друго от Министерството на вътрешните работи, споделиха от профилираната прокуратура.

От два дни ДАНС и спецпрокуратурата работят по следствието. То е почнало по сигнал на самата Агенция, че техните чиновници, дружно с третото лице от министерство, друго от вътрешното - уточнението беше направено поради медийни спекулации, че точно там работи третият обвинен, са предавали информация към чиновник на съветското посолство.

Единствената по-конкретна информация бе дадена от представителя на спецобвинението Христо Кръстев.

„ Интересно е, че информацията е излъчена не директно при среща, а посредством специфични механически начини, отдалечено. Но допълнително конкретика не можем да навлизаме. Следващата седмица ще предоставим повече информация “, сподели той

„ Тази предварителна информация, в този момент в случай че излезе, няма да е в полза на обществото, тъй като ще осуети развиването на наказателния развой “, сподели от своя страна Валентина Маджарова, началник на спецобвинението, която през вчерашния ден беше и на място в ДАНС.

По информация на „ Хоризонт “ сигурно обвиняване ще бъде повдигнато на един от разследваните - в понеделник.

Проверят се и за другите забъркани или както ги назовават от прокуратурата - периферни лица.

Задържани по закона за Министерство на вътрешните работи няма.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР