Трима души са задържани за извършване на незаконна лихварска дейност

...
Трима души са задържани за извършване на незаконна лихварска дейност
Коментари Харесай

Закопчаха трима души за лихварство и тормоз над длъжници

Трима души са арестувани за осъществяване на противозаконна лихварска активност и тормоз към длъжниците, оповестиха от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас.
Те са арестувани от чиновници на бранш „ Специализирани полицейски сили “ при ОДМВР – Бургас и Районно ръководство – Несебър.
В началото на месец май в крайморското ръководство е формирано досъдебно произвеждане за осъществявана лихварска активност от 49-годишен престъпно проявен мъж от Несебър, който предложил парични заеми в друг размер. При вероятно забавяне при връщането на предоставените им парични заеми, заемателите редовно били унизени от него и от други двама мъже – единият 54-годишен мъж от с. Тънково, общ. Несебър, а втория – 31-годишен престъпно проявен мъж също от Несебър.
Тримата тормозили длъжниците, както душевен (чрез ежедневни телефонни позвънявания със закани и закани против тях и техни близки), по този начин и физически (често посещавайки домовете на заемателите или тяхната месторабота). Извършени са претърсвания и изземвания от населяваните от тримата мъже жилища, като са открити и конфискувани: мобилни телефони, преносим компютър, документи (нотариални актове, скици и др.), разнообразни парични суми и други
Работата по документиране на цялостната незаконна активност на арестувани за период от 24 часа мъже продължава.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР