Трима души са привлечени към наказателна отговорност от специализираната прокуратура.

...
Трима души са привлечени към наказателна отговорност от специализираната прокуратура.
Коментари Харесай

Задържаха пернишки рекетьори

Трима души са привлечени към наказателна отговорност от профилираната прокуратура. Те са упрекнати в присъединяване в проведена незаконна група за изнудване и насила на длъжници на компания за заеми в Перник, употребяваща лиценза на кредитна институция със сходно название.

На 1 октомври тримата са арестувани по време
на дейности по следствието на държавното обвиняване и ТСБОП-Перник. При осъществените претърсвания на 7 адреса, 3 автомобила и персонални обиски, са открити и конфискувани записи на заповеди и пълномощни, персонални документи, кредитни и дебитни карти на длъжници, бележки с имената на кредитополучатели, дължими от тях суми и наложени им наказателни лихви, удостоверение за регистрация на автомобил, 5000 лв. в брой, както и други доказателства за незаконна активност, оповестиха от пресцентъра на Апелативна профилирана прокуратура.

Доказателствата сочат, че групата е работила на територията на област Перник от март 2017 година Участниците се представяли като чиновници на компанията за заеми, без да имат трудови правни отношения с нея, нито с различен шеф. Въпросната компания предоставяла неголеми заеми, най-вече на малоимотни хора, множеството от които от ромски генезис.

Тримата " чиновници " - всичките с престъпни досиета, изнудвали длъжници, които не можели да погасяват вноските си, като ги заплашвали по телефона и при визити в домовете им. Прилагали физическо принуждение, налагали и наказателни лихви отвън договорните условия за заем.

С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на тримата е наложено задържане до 72 часа. В Специализирания углавен съд ще бъде импортирано искане за установяване на мярка за неотклонение " Задържане под стража " за всеки от тях.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР