Трима души са арестувани заради унищожаването на дюните на къмпинг

...
Трима души са арестувани заради унищожаването на дюните на къмпинг
Коментари Харесай

Трима са арестуваните за унищожените дюни на Смокиня! Вижте кои са те!

Трима души са задържани поради унищожаването на дюните на къмпинг "Смокиня ". Това съобщи пред Нова представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

Двама от арестуваните са служащи, които управлявали багера и изравнили терена. По думите им те са наети за това против сумата от 1 000 лв.. След търсене е задържан и поръчителят на нерегламентираните дейности, който е притежател на терен зад заравнените дюни.

И трите ареста са осъществени през дребните часове на денонощието и лицата ще останат в ареста за период най-малко до 24 часа, в случай че против тях не бъде поискана по-тежка мярка за неотклонение.

Не е ясно кой е виновен за положението на плажа

Между версиите на двамата служащи и поръчителя има разминавания, изясни Арнаудова. Обстоятелствата и претекстовете за нерегламентираните дейности на плажа се откриват. Работниците декларирали, че били наети, а мъжът, който показали за гарант, пък споделил, че е притежател на парцела, само че не бил наемал хора.

Багерът също е арестуван. Машината била скрита наоколо до плажа.

"При отиването на място служителите на реда са открили, че става въпрос за предпазени дюни, предпазена територия. Това е закононарушение от общ темперамент. Още през вчерашния ден Окръжната прокуратура в Бургас се самосезира ", изясни Арнаудова и добави, че още след първите процесуални дейности е формирано наказателно произвеждане.

Арнаудова не удостовери слуховете дали дюната е отстранена, тъй че да се открие панорама от въпросния парцел към морето.
"Със сигурност е притежател на парцела, само че твърди, че не е знаел, че някой е правил дейности ", изясни тя.

Багеристите също по този начин споделили пред служителите на реда, че мястото, което трябвало да изравнят, било обрисувано с колчета..

Служител от Министерството на туризма съобщи, че през днешния ден още веднъж ще се вършат измервания на плажа, които да покажат дали тази част от дюните попада в концесионните територии.

Концесионерът на плажа пък съобщи, че заравняването е станало през миналата седмица. Последните инспекции на плажа били по празниците и към Богоявление, 6 януари. Тогава нямало проблеми.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР