Трима души са арестувани заради инцидента с управителя на хижа

...
Трима души са арестувани заради инцидента с управителя на хижа
Коментари Харесай

Томо Томов призовава чрез ФАКТИ: Не давайте пари по сметката на хижаря от Своге за един счупен прозорец

Трима души са задържани поради случая с шефа на хижа покрай Своге. От ОД Министерство на вътрешните работи София оповестиха, че са открити всички участници в случая. Някои от тях са викани и на разпити. По случая е формирано и досъдебно произвеждане. Разследването продължава.
Хората, стопанисващи хижата, настояват, че са нападнати и бити от група мъже от Ботевград. В изявление за БНР един от пострадалите - доктор Даниел Младенов, описа: " В неделя (б.р.- 2 октомври) към 15.30 часа получих позвъняване от татко ми, че има нахлуване в нашия частен парцел от към 20 индивида, които желаят да си вършат частно празненство, внасяйки огромни количества алкохол в деня на изборния ден, имайки поради, че това е неразрешено в подобен миг. Хижата е безусловно частна. Нашата земя е към 3,3 декара, като в последните две години, откогато сме я придобили, вършим подобрителни действия и ремонтираме. Единствено сме правили изключение за допускане на туристи по пътя Ком – Емине. Тези хора ни пребиха, изпотрошиха прозорци и ограбиха движимо имущество на стойност сред 3000 и 5000 лв. и нанесоха вреди за съвсем толкоз. "
Това е едната позиция, а при огледа на Министерство на вътрешните работи вреди по хижата не са открити. Томо Томов, който е татко на едно от децата, което е било там по време на случая и по-късно е давало показания, описа пред ФАКТИ тяхната позиция на това, което се е случило.

- Г-н Томов, вие сте родител на едно от момчетата, което е давало показания пред Министерство на вътрешните работи след случая. Какво се е случило и какво ви обясниха на вас децата?
- Подчертавам, че не съм бил директен очевидец, само че хронологията по-късно се удостоверява и от Министерство на вътрешните работи. Децата са офроуд група, която постоянно излиза с атевета и джипове в планината. След като вършат някъде обиколка, сядат да си създадат барбекю. Във въпросния ден това се случва на хижа „ Лескова “. Седнали са да обядват. Говорили са с хижаря, той им е направил кафе. Всичко е било спокойно и безшумно. В един миг се появява синът на хижаря, който държи в ръцете си запалена резачка за дърва. Казва на групата, че са влезнали в неговия парцел и ще ги убива. Децата са на хижа! Дали е лична, или частна – те са на хижа. Хижата би трябвало да е налична за всеки един екскурзиант в планината.

- Когато приказваме да децата – на каква възраст са?
- Между 20 и 40 години. Аз им споделям деца, само че те са си мъже. Приятели са от години. Събират се. Контактуват си и са запалени по офроуда и планината.

- Синът на хижаря на каква възраст е?
- Между 30 и 40 години.

- И от какво е подбуден случаят?
- Всичко идва от това, че синът на хижаря е бил очевидно несъответстващ. На какво се дължи това… Трябва да кажат способените органи. Появява се при тях с запалена резачка за дърва, само че едно от момчетата съумява да му я отнеме. Около хижата няма сигнал на мобилните телефони, няма интернет. Така че е мъчно да се позвъни на незабавния номер.

- Имало е действителна опция и причина за сериозен инцидент…
- Със сигурност е по този начин. Запалената резачка е нещо рисково. Човекът, който излезе пред столична болница и твърдеше, че е пребит, най-малко трябваше да има белези по себе си. Не се видяха пострадвания. Но сметката, която той е отворил, с цел да оправя „ вредите “, набъбва.

- Полицията в Своге какво е установила като вреди?
- Един строшен прозорец. А и не се знае по кое време е строшен този прозорец. Това е констатацията на РПУ Своге. Иначе в медиите се написа, че хижата не е годна за обитаване. Това ме накара да се свържа с вас, с цел да дадем на хората справедлива информация. За какво би трябвало да събираме пари - за болните деца в тази страна или да толерираме някого и да му даваме пари да си купува някакви субстанции.

- Колко хора от групата, в която е бил и вашият наследник, са давали показания в МВР…
- Три от децата, в това число и синът ми, бяха задържани. Те са засечени по номерата на колите в село Лютаково. Те бяха открити и задържани вечерта. Престояха 24 часа в ареста. Всички от групата са разпитани. И всички са пуснали тъжба против този човек, с цел да бъде разследван случая и да излезе истината нескрито. За мен е значимо хората ни чуят и да спрат да превеждат пари по дарителската сметка. В сметката има към този момент над 3000 лв. за … един строшен прозорец. В хижата не е имало никакъв вандализъм и това ще бъде потвърдено. А ние ще си потърсим от него правосъдна отговорност за моралните вреди, които са нанесени на хората от групата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР