Трима души от групата, която беше репатрирана в Румъния от

...
Трима души от групата, която беше репатрирана в Румъния от
Коментари Харесай

Трима от репатрираните от Южна Африка са с коронавирус


Трима души от групата, която беше репатрирана в Румъния от Южна Африка във вторник, са дали позитивен резултат на теста за коронавирусна зараза, оповестява в. " Адевърул ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Става дума за един играч от тима по ръгби на румънския град Бая Маре и други две лица. И тримата са асимптоматични и се намират под карантина, уточни Групата за стратегическа връзка. Пробите са изпратени в профилирана лаборатория за секвениране, с цел да бъде открито дали става дума за новия вид Омикрон. Процесът трае 3-4 дни, отбелязва изданието. Здравното министерство уточни, че 29 спортисти, репатрирани от Южна Африка, които дойдоха в Бая Маре, са тествани и са им обезпечени условия за карантиниране. Тестовете, които са дали позитивен резултат, са направени във вторник вечерта на летището в Бая Маре. Четиридесет и шест румънски жители и 24 чужденци, измежду които 10 българи, кацнаха във вторник във военната база 90 в Букурещ.

Те бяха евакуирани със специфичен полет на ТАРОМ от Южна Африка поради прекъсването на полетите от тази страна след появяването на новия вид Омикрон на ковид. Ръководителят на Департамента за изключителни обстановки Раед Арафат съобщи тогава, че всички пасажери, тествани досега, са дали негативен резултат. След това спортистите и личният състав на тима по ръгби продължиха с различен аероплан на ТАРОМ към Бая Маре (Северна Румъния). " Адевърул " отбелязва, че всички лица, пристигнали с полета от Йоханесбург, са сложени под карантина, а чужденците са траяли пътуването си към съответните страни.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР