Трима души бяха арестувани днес в Германия и Словакия в

...
Трима души бяха арестувани днес в Германия и Словакия в
Коментари Харесай

Мрежа за трафик на хора е разбира в Германия и Словакия

Трима души бяха задържани през днешния ден в Германия и Словакия в акция против незаконна група, упрекната в трафик на виетнамци в европейски страни. Трафикантите са събирали огромни такси, след което са принуждавали азиатците да изплащат задълженията си в масажни студиа, обществени домове и други места, оповестиха управляващите.

Полицията в Берлин арестува виетнамка, която живее в немската столица, а словакиня е арестувана в Братислава. Смята се, че те са част от по-голяма група, която е вкарвала виетнамци в Европа с нелегално получени визи.

Те са упрекнати, че са желали суми за трафика, вариращи сред 13 000 и 21 000 евро, които след това е трябвало да бъдат направени в студията за нокти, масажните салони и жилищата, употребявани като обществени домове.

Разследване с присъединяване на немската и словашката полиция, както и Европол откри, че 250 виетнамски мигранти са станали жертви на машинация от групата. Те са получавали годни шенгенски визи, само че на подправени учредения.

След като мигрантите дошли от Виетнам, били откарвани в Германия с частни коли. След това незаконната група прибирала персоналните им движимости и документи, а самите виетнамци държала в плен, до момента в който изплатят задълженията си.

Виетнамец е обвинен в инжектиране на хормони на дами, които са работили като проститутки в Германия, с цел да им попречи да забременеят, се споделя в изказване на прокуратурата и полицията.

По време на днешната акция немската полиция е разкрила 13 души, които са обитавали нелегално в страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР