Трима депутати от управляващата в Полша партия Право и справедливост

...
Трима депутати от управляващата в Полша партия Право и справедливост
Коментари Харесай

Полша: Право и справедливост загуби парламентарното си мнозинство

Трима депутати от ръководещата в Полша партия " Право и правдивост " (ПиС) оповестиха, че напущат нейната парламентарна група, оповестиха полски медии в петък.

Досега групата на ПиС в 460-местния Сейм наброяваше 232 депутати. С напускането на Збигнев Гижински, Малгожата Яновска и Аркадиуш Чарториски групата на ръководещите става 229, т.е. няма безусловно болшинство.

На конференцията през днешния ден Гижински сподели, че се основава нова парламентарна група " Изборът на Полша " с ръководител Яновска и подпредседател Чарториски. Той увери, че самодейността напълно не е " активност за отдаване на концесия ", както е станало фешън в последно време.

Гижински даде обещание, че новата групировка няма " да търгува " с така наречен Обединена десница, с цел да усъвършенства позициите си, а ще работи за усилването на очакванията на тези, които " като нас бяха изоставени от ПиС в един миг ". " Убедени сме, че в случай че ПиС не се откаже от поетия път, парламентарната ни група ще се уголемява, в това число с депутати от ПиС ", заключи депутатът.

Малгожата Яновска изясни, че един от мотивите за нейното решение е недоволството ѝ от политиката на ПиС в енергетиката. По думите ѝ ПиС се отклонява от предизборното си заричане, че стандартната енергетика (тоест учредената на въглища) подсигурява националната сигурност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР