Трима депутати от Ломоносовския район на Москва призоваха руския президент

...
Трима депутати от Ломоносовския район на Москва призоваха руския президент
Коментари Харесай

Още трима руски депутати поискаха оставката на Путин

Трима депутати от Ломоносовския регион на Москва приканиха съветския президент Владимир Путин да подаде оставка. " Моля да освободите заеманата от Вас служба, защото вашите възгледи, вашият модел на ръководство са безнадеждно остарели и попречват развиването на Русия с нейния човешки капацитет ", се споделя в обръщението. В момента в Русия се организират локални избори, припомня вестник " Сега ".

Депутатите означават, че по времето на Путин е имало " положителни промени " в първия и " отчасти " във втория му мандат, само че по-късно всичко се е объркало. " Не се случи удвояването на Брутният вътрешен продукт, минималната заплата не доближи декларираните индикатори, от Русия всеобщо бягат умните и работоспособните хора, няма и помен от обещаната непоклатимост ", пишат още депутатите. Според тях риториката, която употребяват Путин и неговите подчинени, е " пропита с непоносимост и експанзия " и " в действителност хвърли страната в ера на Студена война ". " Отново започнаха да се опасяват от Русия и да я ненавиждат. Ние още веднъж плашим света с нуклеарно оръжие ", прибавят те.

" Надяваме се нашият образец да даде сили и на други недоволни, да покаже, че в Русия има доста несъгласни със сегашната политика хора. Косвеният резултат е не по-малко значим от упованието за ефикасна оставка ", изяснява пред " Новая газета. Европа " един от депутатите, подписали апела - Тимофей Николаев.

Ломоносовският регион постоянно гласоподава за опозицията. В момента той е представляван в московската Дума от депутата от " Яблоко " Владимир Рижков.

Това е вторият обществен протест на депутати против Путин в границите на няколко дни. На 9 септември петима депутати от Санкт Петербург желаеха от Думата да упрекна Путин в държавна измяна поради войната в Украйна. След това те бяха привикани в полицията и им бяха формирани протоколи за " дискредитация " на съветската войска.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР